Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Magyarországon mióta tudják...

Magyarországon mióta tudják megmondani (évszám) a kismamáknak a baba nemét, és kezdetben hányadik hétben tudták?

Figyelt kérdés

aug. 14. 07:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
37%
Az orvoslás területén használt ultrahang vizsgálat már a ’70-es években kezdett elterjedni. Magyarországon 1979-től használják a várandós gondozás részeként – kezdetben csak problémásnak vélt esetekben -, míg a ma érvényben lévő protokoll, mely szerint négy vizsgálatot végeznek 9 kilenc hónap alatt 1993 óta él. Az elmúlt években rengeteget fejlődött ez a technika. Manapság már a legmodernebb 4D-s ultrahang vizsgálatok mellett, 5D-s babamozizásra is van lehetőség. Érdemes olyan helyet választanunk, ahol tapasztalt szonográfus szakorvos végzi a vizsgálatot.
aug. 18. 23:05
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek! :)

A férjem 85-ös és nála még nem tudták megmondani, de 93-ban rólam már tudták, hogy lány vagyok :D

aug. 22. 15:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Én 94-es vagyok, nő, valahol középidő tájt azt mondták édesanyámnak, hogy valószínűleg fiú leszek, Olivérnek készültem.

Unokatestvérem 93-as, férfi, utolsó pillanatig lánynak várták.

Édesanyám és a nagynéném is Újpesten jártak nőgyógyászatra, akkor ott ennyire volt megbízható az ultrahang gép/orvos/mindkettő.

Anyósom, aki Cegléden járt terhesgondozásra, látva a mi (2024-es) ultrahang képeinket, teljesen elképedt, hogy hol tart már a technológia ahhoz képest, amikor ő szült. Még 2007-ben - amikor a legkisebb tesója született a páromnak - sem lehetett ilyen részletes képeket alkotni ultrahanggal, vagy legalábbis ez nem volt mindenki számára elérhető.

aug. 27. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!