Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Magyarországon mióta tudják...

Magyarországon mióta tudják megmondani (évszám) a kismamáknak a baba nemét, és kezdetben hányadik hétben tudták?

Figyelt kérdés

aug. 14. 07:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem változó lehehett, melyik kórházban volt olyan gép, illetve az orvos mennyire jól tudott UH-t olvasni. De személyes tapasztalat: a bátyám '85-ben született, nála az anyám még semmilyen infót nem kapott a neméről.

De nálam, '89-ben már mondták, hogy lány leszek.

Szóval abban a kórházban, ahol mi születtünk, valahol a kettő között történt változás.

Feltételezem, kb. a 20. heti genetikainál lehetett erről szó először. Ha nem később.

aug. 14. 07:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

90-es évek. Nincs pontos évszám, mert kórház-, gépfüggő volt.

84-es vagyok. Anyukámnak még csak ultrahangot se csinàltak egész terhesség alatt.

aug. 14. 08:00
 3/13 anonim ***** válasza:
86 év végén születtem. Anyukám azt mesélte, hogy nálam már volt ultrahang, és meg is tudták mondani, hogy kislány vagyok, de a két nagyobb testvéremnél még nem volt.
aug. 14. 08:12
 4/13 anonim ***** válasza:
Én 97-ben szültem, és simán fiút tippeltek végig. 27 elmúlt a lány azóta :)
aug. 14. 08:20
 5/13 anonim ***** válasza:
A férjem 90-ben született, nála már megmondták, persze nem olyan korán, mint most.
aug. 14. 10:21
 6/13 anonim ***** válasza:
92es vagyok. Anyának még csak uh-t sem csináltak. Pedig megyei kórház, nem kis intézmény.
aug. 14. 10:53
 7/13 anonim ***** válasza:
91-ben születtem, Pesten, és nekem nem tudták uh alapján, hogy lány leszek. 93-as a testvérem, nála se. Két névvel készült anyám végig, egy fiú egy lány.
aug. 14. 12:16
 8/13 anonim ***** válasza:

A tesóm 88-as, ultrahangot se csináltak végig, nemet meg végképp nem mondtak. Én 92-es vagyok, nálam már volt uh, de nem mondtak nemet.

Most született a lányom, szóval nem olyan rég tárgyaltuk ezt át anyukámmal :D

aug. 14. 12:22
 9/13 anonim ***** válasza:
A férjem 89-es, nála nem volt még UH, volt is meglepődés, hogy fiú, mert anyósom lánynak gondolta :) Én 91-es vagyok, akkor már volt UH és tudták, hogy lány leszek.
aug. 14. 14:09
 10/13 denibá válasza:
37%
Az iparban már a 70-es években használtuk az UH vizsgálóeszközöket, elsősorban az anyagokban lévő rejtett repedések, gázbuborékok és zárványok keresésére. Emlékeim szerint a 80-as évek elején jelentek meg az egészségügyben az ultrahangos készülékek, de a vizsgálati eredmények kiértékeléséhez nagy tapasztalat kellett, ami akkor még nem volt meg. Ezen kívül az akkor rendelkezésre álló katódsugárcsöves monitorok elég gyenge képfelbontást tettek lehetővé. Kb. a 80-as végén már eléggé elterjedt volt az UH-s magzatvizsgálat és akkor már sok intézményben 80-90% -os pontossággal meg tudták állapítani a születendő gyermek nemét.
aug. 17. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!