Az eldobható pelenkák mikor terjedtek el Magyarországon?
Figyelt kérdés
Ilyen 2000-2002 körül használtak még textil/mosható megkötőset, vagy akkor már mindenki eldobható pelust használt? Az időszak nagyjából megvan, de hogy kb. mikorra állt át mindenki ilyenre?2022. dec. 7. 20:31
1/16 anonim válasza:
Már tesómnak is volt a 90-es években.
2/16 anonim válasza:
'90 után. Mindenki nem állt rá, illetve pont az utóbbi időben térnek vissza a környezettudatosak a textilre.
3/16 anonim válasza:
94-es vagyok, anya azt mondta, hogy Pesten már lehetett kapni, onnan hozatott Ő is.
4/16 anonim válasza:
1996-os vagyok anyu liberot használt nálam, öcsémnél pamperst 1999-ben.
5/16 anonim válasza:
A rendszerváltás után. Én a 80-as évek első felében születtem, még textilbe voltam pelenkázva.
6/16 Metionin válasza:
90-es vagyok, anyámnak keresztanyám küldött külföldről.
7/16 anonim válasza:
A 80-as évek közepe után kezdték egyre többször reklámozni.
A Liberó márka.
8/16 anonim válasza:
89-ben textil pelenkát használtak nálam. Tesómnàl 92-ben már volt eldobható pelenka.
9/16 anonim válasza:
A '80-as években (főleg az elején) nagy kincsnek számított az eldobható, a bátyámnál 1 csomagja volt a szüleimnek, az is valahonnan külföldről. Főleg utazáskor használták. '90-ben a NOE-n keresztül sikerült nagyobb mennyiséget tűrhető áron szereznie a szüleimnek, de alapvetően mind a négyünket textilbe csomagolták. '92-ben anyós is még textilt használt. A '90-es évek végén, 2000-es elején úgy emlékszem, elég sok pelenkareklám volt, valószínűleg ennek köze lehet a terjedéséhez. Amikor 2010-ben mentünk babanézőbe az évfolyamtársakkal, fel sem merült bennünk, hogy nem eldobhatót használnak... persze kiderült, hogy moshatóznak :).
10/16 anonim válasza:
Engem pelenkáztak vele 90 évekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!