Fél éves fiamat vittük ortopéd orvoshoz, és azt mondta befele dől a lábfej. Tornáztatni kell, ha egy hónap múlva se áll helyre akkor jön a gipsz. Vajdaságban élek, Magyarországon is ez az eljárás? Valamint ez mekkora baj?
Ez dongaláb. Nagyon-nagyon fontos a torna és a gipsz is!
Ne akard elkerülni. Egy életre megnyomorodik a lába,ha nem követed az orvos utasításait!!
Itt is gipszelik. Ez a szabvány kezelés. Hidd el,a doki jót mond!
Ha nem érted,kérd,hogy magyarázza el.
A nagyobb lányomnak kellett bebax cipő, de neki a lábfeje volt "kifli" alakú. Fél évig kellett 23 órában viselnie (torna és fürdés alatt pihenhetett), folyamatos kontrollra kellett hordani, de szépen rendeződött.
Annyi maradványa volt, hogy kúszni csak úgy tanult meg, hogy a jobb lábát húzta maga után. A mászása már rendben volt.
6# Köszönöm a válaszod!
5# Nyugalmi állapotban nem fordul be neki a lábfeje, se a sarok. Háton fekve mikor “tapsikol” a lábaival akkor fordítsa befelé. De ő egyébként is nagyon tudja forgatni a lábfejét, és az újacskáit pedig egészen különállóan plusz le fel mozgatja (mondjuk az apja is tudja ezt, lehet örökölte.) Persze látta orvos és a védőnő is. Gyerekorvos megjegyezte, hogy majd ha már tud járni akkor kb fél évig fordítva adjuk rá a cipőt és az elég. Azért is esett rosszul ez a gipszes dolog. De persze ha kell, kell! Nem okoskodok. De remélem, hogy ez nem dongaláb. Néztem most arról képeket. Az nem ilyen. Nem tudom hogyan kell képet küldeni, vagy egyáltalán lehetségese e?! Mert akkor tennék fel a lábikóról képet, hogy szerintem nem is olyan rossz a helyzet. Dehát nem akarok én bizalmatlan lenni az ortopéd orvos felé. Csak hát ugyebár anya vagyok, így minden lehetséges segítséget megpróbálok felkutatni.
Ez nem dongaláb lesz a leírás alapján, hanem pes adductus.
Tényleg működhet a Bebax cipő, itthon is ezt írják fel a gyerekeknek először. Illetve a dévényes gyógytornászok is tudják kezelni, ettől is sokat tud javulni. Amennyiben nem javul sem gyógytornától, sem Bebax cipőtől, akkor itthon is szokták gipszelni - de én még csak olyannal találkoztam, ahol sikerült megúszni. Szurkolok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!