Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ma voltam harmadszor terhesseg...

Ma voltam harmadszor terhessegi kontrollba. Multkori alkalommal 17hetesen a hasa egy hettel volt nagyobb a tobbi testreszehez kepest?

Figyelt kérdés
Most a 22dik heten mar tobb mint 2hettel elorebb van :/ 3het mulva kell csinaltassak egy terheleses cukor vizsgalatot, lehet az lesz a problema 😔 Valakinek volt hasonlo tapasztalata?

#magzathasa
2024. júl. 3. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Miért csak 3 hét múlva mész terhelésre? Ha már most nagy a haskörfogata, akkor előfordulhat, hogy terhességi cukorbetegséged van, azt meg minél előbb kezelni kellene. Semmi értelme 3 hetet várni a szűréssel…
2024. júl. 3. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

1!

Gondolom akkorra kapott időpontot. A mai kórházi rendszerben jó,ha egyáltalán időpontot kap. Nem okoskodhat,hogy hamarabb szeretne...

2024. júl. 3. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

2!

Nálunk pl nem kell időpont kismamáknak vérvételre és cukorterhelésre sem

2024. júl. 3. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is előre hoznám a terhelésest. Nekem 25 hetesen volt, akkor még jó volt, de a korom miatt kértek kontrollt 31hetesen. Az már rossz lett. Akkor voltam a 3.trimeszterin is. A babám minden mérete nagyobb volt egy héttel, kivéve a hasa, az pont átlag. Azóta mérni kell a cukromat, de minden mérésem jó. Nem is értik, hogy lett rossz a terhelés, amikor semmi nem stimmel. Szóval ilyen is van, de első körben biztos a GDM-et próbálnám kizárni, derüljön ki minél hamarabb, ha az.
2024. júl. 3. 22:56
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
Ahhoz, hogy az ember tartsa a diétát és mérje a cukrát étkezések után egy órával, meg reggel, nem kell terhelés meg diagnosztizált gdm, csak tudatosság.
2024. júl. 4. 06:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Az orvos mondta hogy varjak 24het utanig a vizsgalattal, addig is figyeljek oda az etkezesre jobban. 28eves vagyok, nem tulsulyos es egyebb riziko nincs, gondolom ezert

🤷‍♀️

2024. júl. 4. 06:38
 7/7 anonim ***** válasza:
63%
Nem függ össze a súlyoddal, hogy gdm-es leszel vagy sem. Lépj be a Terhességi cukorbetegség Fb csoportba, hogy az alapokkal tisztában legyél!
2024. júl. 4. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!