Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mikor nézik a méhszáj állapotát?

Mikor nézik a méhszáj állapotát?

Figyelt kérdés

Milyen gyakran nézik és először mikor? Nekem még nem néztek (19 hetes vagyok), de államiba járok terhesgondozásra, gondolom ott nem veszik valami komolyan sajnos...

Hallottam, hogy megoszlanak róla a vélemények, hogy jó vagy rossz sokat nézegetni, de azért valamikor csak meg kell nézni, hogy zárt-e, nem?

Fürdőzés miatt kérdezem. A védőnőm azt mondta, természetes vizekbe és itthoni medencébe bele lehet menni, de gondolom csak akkor, ha zárt a méhszáj.

Vagy nem néznek hülyének, ha csak ez miatt elmegyek magánba valahova?

jún. 24. 20:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%
Nekem nézték 25 hetesen, 30 hetesen és 35 hetesen is, magánba járok
jún. 24. 20:55
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
Én most 18 hetes vagyok, pont ma voltam a dokimnál magánban. Most még nem nèzte, de szólt ha megyek 1 hónap múlva akkor már fogja nézni.
jún. 24. 20:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézték meg, csak szülés előtt közvetlen, se magán, se állami.
jún. 24. 21:08
 4/16 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez volt. Államiba járok, 1x se nézte. 25hetesen megnézettem a magán dokimmal.Az államis erről nem tud és azóta se nézett. Holnap megyek hozzá, nem mondta, hogy fog,de már azért számítok rá. 32hetes vagyok.
jún. 24. 21:13
 5/16 A kérdező kommentje:

Ja de akkor annyira nem is szokás ilyen korán nézni?

Akkor megnyugodtam.

Amúgy tök nagy felüdülés úgy nőgyógyászhoz járni, hogy nem kell alulról levetkőzni. 😃 Szóval annyira nem is hiányzott, de hát azért mégis...

jún. 24. 21:33
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 22 hetesen, magándoki, és már akkor nagyon rövid volt a méhnyak hossza. Emiatt örültem volna, ha hamarabb is nezik, hogy alkati-e, vagy más miatt van, meg egyáltalan. Valószínűleg nem szoktak korábban. Végül nem lett gond, de ha mégegyszer terhes lennék, ilyen előzményekkel hamarabb is megnézetném.
jún. 24. 21:40
 7/16 anonim ***** válasza:

#5! Ja, ismerem. Én is tökre örültem, hogy végre nem matat senki. Aztán egy idő után piszkálta a csőröm, hogy mi van, ha így nem is tudom, ha nyílik. (Ugye, 25 hetesen már vissza lehet tartani, de még vissza is kell, szóval azon paráztam, hogy sose bocsátanám meg magamnak, ha azért lett baj, mert nem derült ki időben.)

Mindenhol azt olvastam, hogy hasin is látszik, de mondom, azért biztos, ami tuti, elmegyek a jóképű fiatalhoz, ha matatni kell, mégis inkább ő, mint az öreg államis. Azt hittem, fel vagyok rá készülve, de nem. Majdnem elájultam, amikor mondta, hogy vetkőzzek le alulról🤣Elszoktam már tőle, na. Utána babamozin kérdeztem, látszik-e, de mondták, hogy sajnos nem, mert a babám faros és rajta csücsül. Ott meg ugye, nem volt hüvelyi.

Szóval, ha mégis ráveszed magad, készülj fel rá, hogy valószínűleg vetkőzés lesz😕

jún. 24. 21:44
 8/16 anonim ***** válasza:
86%
Panaszmentesség esetén teljesen felesleges a manuális vizsgálat a terhesség alatt. Alacsony rizikó esetén egyetlen egyszer kell nézni ULTRAHANGGAL a 18-22. hét között a genetikai uh-val együtt, ha az rendben van, nem kell többször. Fokozott rizikó esetén is uh-val kell nézni, nem kézzel turkálni. Egyrészt a méhszáj hossza kézzel nem ítélhető meg pontosan, másrészt a belső méhszáj nyílása a probléma, amit kézzel szintén nem lehet megítélni.
jún. 24. 22:06
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

Eddig minden alkalommal nézték a terhesgondozáson (ultrahanggal)

Államin.

Nem lehet, hogy nézték csak nem mondták? Nekem is a védőnő mondta amikor átlapozta a kiskönyvem, hogy mit írtak bele. Azóta már én is tudom mit jelent amit odaírnak szám. Mondani nem mondták azóta se.. (minden rendben van vele gondolom azért nem emeli ki külön a doki) 29 hetes vagyok most.

jún. 24. 22:34
 10/16 anonim ***** válasza:
59%
Nem nézték csak a betöltött 40. héten.
jún. 24. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!