Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség hányadik hetétől...

A terhesség hányadik hetétől ellenőrzik fizikailag is a mèhszáj állapotát?

Figyelt kérdés

Engem a 12.hét óta csak UH-val néznek.

Nem kellene kézzel is?

Ráadásul az ultrahang vizsgálatról készült leleten is csak az van, hogy a méhnyak milyen hosszú.

Nem hanyagság ez?

2021. szept. 6. 13:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hanyagság, sőt, normális orvos nem nyúlkál ok nélkül. Nekem betöltött 40 hetesen nézte kézzel a doki, előtte nem. Látszik minden az ultrahangon.
2021. szept. 6. 13:03
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sosem nézték a 2 terhesség alatt

Uh-on látszik

2021. szept. 6. 13:08
 3/20 anonim ***** válasza:
73%
Nekem sose nèztèk. Egyszer sem tùrtak belèm vàrandóssàg alatt.
2021. szept. 6. 13:14
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nézik minden alkalommal, mert 15 hetesen volt egy méhnyak műtétem, így a doki ellenőrzi, hogy nem nyílik-e idő előtt.
2021. szept. 6. 13:44
 5/20 A kérdező kommentje:

Az a problémám, hogy az utóbbi hetekben sokszor befeszül a hasam.

Nem tudom, hogy ez az igazi kemenyedes-e, mert teljesen kemény nem lesz, mint pl amikor régen befeszítettem a hasizmomat, hanem csak inkább feszes, meg különösebben kellemetlen érzéssel se jár, de olyankor az egész méhem mintha egy kitapintható focilabdává változna…furcsa érzés. 10-20 másodperc alatt elmúlik. Nem tudom eldönteni, hogy nem-e a baba feszeng odabent.

Holnapra van időpontom terhesgondozásra.

Ha ezt elmondom az orvosnak, akkor vajon megvizsgál, vagy csak UH-val megnéz?

27 hetes vagyok.

2021. szept. 6. 13:45
 6/20 A kérdező kommentje:

Egyébként a 21.héttől van ez.

Pár nappal azelőtt volt a 20.heti nagy UH, méhnyak 38 mm, a méhszájat nem említette. De akkor még nem is éreztem ilyet.

24.héten volt újabb UH, minden rendben volt a babával, azt szonográfus csinálta, nem orvos, nem nagyon tudott érdemben mondani semmit erre a dologra.

Holnap megyek az orvosomhoz.

Semmi panaszom nincs ezen kívül a feszesség érzésen kívül.

Ha bajt okozna, az a 21.héttől már nyilvánvalóvá vált volna?

Nem tudom, mennyire érthető a kérdésem….

2021. szept. 6. 14:10
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ultrahangon látják a méhnyak állapotát,inkább örülj neki, hogy feleslegesen nem macerálnak.4gyerekem van,egyiknél sem piszkálgatott a doki.A 36.héten megnézte, aztán csak mikor szültem.
2021. szept. 6. 14:12
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Amit ìrsz azok Braxton-Hicks összehùzòdasok. Teljesen normalisak, nem veszèlyesek, a mèh izomzata edződik.
2021. szept. 6. 14:32
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7 héten nyúltak fél, amikor terhesség megállapítása volt, aztán 41. Héten nézték miután oxytocint kaptam, mégis minden uh után ott volt a papíron hogy 3000.

Nem kell ahhoz nyúlkálni, hogy lássák.

2021. szept. 6. 15:17
 10/20 A kérdező kommentje:
Braxton-Hicks Összehúzódás nem korai még? Pláne hogy ha a 21.héttől ez van?
2021. szept. 6. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!