A terhesség hányadik hetétől ellenőrzik fizikailag is a mèhszáj állapotát?
Engem a 12.hét óta csak UH-val néznek.
Nem kellene kézzel is?
Ráadásul az ultrahang vizsgálatról készült leleten is csak az van, hogy a méhnyak milyen hosszú.
Nem hanyagság ez?
Nekem sosem nézték a 2 terhesség alatt
Uh-on látszik
Az a problémám, hogy az utóbbi hetekben sokszor befeszül a hasam.
Nem tudom, hogy ez az igazi kemenyedes-e, mert teljesen kemény nem lesz, mint pl amikor régen befeszítettem a hasizmomat, hanem csak inkább feszes, meg különösebben kellemetlen érzéssel se jár, de olyankor az egész méhem mintha egy kitapintható focilabdává változna…furcsa érzés. 10-20 másodperc alatt elmúlik. Nem tudom eldönteni, hogy nem-e a baba feszeng odabent.
Holnapra van időpontom terhesgondozásra.
Ha ezt elmondom az orvosnak, akkor vajon megvizsgál, vagy csak UH-val megnéz?
27 hetes vagyok.
Egyébként a 21.héttől van ez.
Pár nappal azelőtt volt a 20.heti nagy UH, méhnyak 38 mm, a méhszájat nem említette. De akkor még nem is éreztem ilyet.
24.héten volt újabb UH, minden rendben volt a babával, azt szonográfus csinálta, nem orvos, nem nagyon tudott érdemben mondani semmit erre a dologra.
Holnap megyek az orvosomhoz.
Semmi panaszom nincs ezen kívül a feszesség érzésen kívül.
Ha bajt okozna, az a 21.héttől már nyilvánvalóvá vált volna?
Nem tudom, mennyire érthető a kérdésem….
Nekem 7 héten nyúltak fél, amikor terhesség megállapítása volt, aztán 41. Héten nézték miután oxytocint kaptam, mégis minden uh után ott volt a papíron hogy 3000.
Nem kell ahhoz nyúlkálni, hogy lássák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!