A terhesség befejező műtét befolyásolja a méhszáj állapotát?
Nekem is méhnyak elégtelenségem van. Emiatt el is vetéltem az ikerbabáimat a 20. héten, az első terhességemből.Ez szülést + befejező műtétet jelentett.
A másodiknál azt mondták, hogy egy babával nem lesz ilyen gondom. Ehhez képest 1-gyel 2 héttel hamarabb nyíltam, mint kettővel (ekkor kaptam meg a méhnyak elégtelenség diagnózisát). Hogy köze volt-e ennek ahhoz, hogy volt egy befejező műtét (és 2 hónapra rá egy hysteroscopia is); nem lehet egyértelműen kimondani, meghatározni; de tény, hogy én ilyen történések után kevesebb terhelés mellett is hamarabb nyíltam.
Szóval szerintem nem árt az óvatosság. Hozzáértő orvost kell keresni legközelebb, aki rendszeresen UH-gal(!) nézi a méhszájat; és én a biztonság kedvéért mindenképpen feltetetnék egy Arabin pesszáriumot.
Rendszeres UH-os ellenőrzés mellett időben lehet látni, ha kezd nyílni a méhszáj, és időben be lehet avatkozni egy méhszájzáró műtéttel. A kislányomat így sikerült megmenteni.
Szia!
En is ikerbabakkal veteltem el a 22.heten.
16.héten kaptam most Arabin pesszariumot,4 cm méhnyak,teljesen zart vagyok.
A doktornő nem mondott ágynyugalmat,de én a lehető legtobbet pihenek.
SOTE2-n dolgozo orvosok ismerik es hasznaljak leginkabb.
Sajnos videken nem elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!