Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mikor kell indulni a kórházba?...

Mikor kell indulni a kórházba? Jósló vagy igazi?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 35 hetes leszek holnap, viszont rendszertelenül ugyan, de egyre többször vannak olyan görcseim, mint menstruáció előtt. Nem kibírhatatlan, de olyankor a derekamtól kezdve az alhasamig, minden zsibbad pár másodpercig. Mire elhatároznám, hogy indulok, elmúlik. Nyákdugót nem vettem észre, hogy elment volna, magzatvizem nem szivárog. Nem első gyermekem lesz, de mivel az első is program császár volt, nem tudom mire kell figyelni. Elvileg akkor is 5 perces fájásokat mutatott a gép, de nem is éreztem. Tudnátok nekem segíteni? Most is műtétre készülök sajnos, a baba ráadásul faros is.

Köszi előre is!

A.

jún. 17. 17:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%
Akkor, ha az összehúzódásoktòl màr beszélni sem tudsz. Amìg nem rendszeresek, és bìrsz közben beszèlgetni, addig az a vajúdàs korai szakasza.
jún. 17. 17:51
 2/20 anonim ***** válasza:
80%

1-es: ez hülyeség!

Én tudtam beszélni még akkor is, amikor már gyakorlatilag jott a gyerek!

jún. 17. 18:03
 3/20 anonim ***** válasza:
81%

Hát a "rendszertelenül", "mint menzesz előtt", "nem kibírhatatlan", "elmúlik"-ból ítélve ez nem vajúdás.

Hidd el, érezni fogod:D

A gép meg nem fájásokat mutat, hanem méhtevékenységet. A fájás az, ami egyrészt fáj (azért hívjuk fájásnak), másrészt alakítja a méhszájat.

jún. 17. 18:21
 4/20 anonim ***** válasza:
91%

Nekem azt mondták a szülészeten, hogy faros babánál az első fájás szerű valamivel be kell menni és ők majd megmondják. Mondták ezt akkor, amikor már karomban volt a baba :). Korábban a nőgyógyászom azt mondta, hogy stabil 5-8 percesekkel menjek csak be (2. gyerekem és tudta, hogy faros). Ennek az lett a vége, hogy a kitolás otthon ért, de beértünk, minden rendben volt (hüvelyi szülés).

Ez alapján a biztonság kedvéért bemennék vagy legalább a segélyhívót felhívnám tanácsért (nekem pl. tök sokat segítettek).

jún. 17. 18:30
 5/20 anonim ***** válasza:
79%
3:"Hát a "rendszertelenül", "mint menzesz előtt", "nem kibírhatatlan", "elmúlik"-ból ítélve ez nem vajúdás." Az első után én is ezt hittem. Aztán a második (a faros) nagyon megviccelt, mert azt hittem, csak jóslók. Ezzel nem akarom a kérdezőt ijesztegetni, de egy telefont szerintem megér (helyi nőgyógyászat, segélyhívó, ilyesmi). Amit még meg lehet próbálni, hogy beáll a meleg zuhany alá, hogy elmúlik-e (nekünk pont akkor volt rossz a bojler...), de ez kicsit kétélű, mert ha vajúdás, akkor felgyorsulhatnak az események. (3-as vagyok)
jún. 17. 18:34
 6/20 anonim ***** válasza:
67%

Azért az első szülést ne keverjük már össze a többedikkel. Igen, egy másodszor, harmadszor, nyolcadszor szülőnek én se mondanám, hogy várja meg a rendszeres 5 perces fájásokat, mert van, aki el se jut odáig.

De egy császár az olyan, mintha sose szült volna (hüvelyi szülés szempontjából). Első gyerek meg nem szokott kiesni az út szélén.

jún. 17. 18:36
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Mivel csak 35 hetes vagy, ezert szerintem holnap menj el orvoshoz es nezzenek rad. Ha besetalsz a korhazba es elmondod a panaszaid, nem fognak elkuldeni.

De amugy en rengeteget josloztam a vegen mar. Ami zuhanyzas hatasra elmult, az csak joslo volt. Ilyenkor vegyel egy hosszu, meleg zuhanyt, aztan az segit rendszerezni a fajasokat, ha tenyleg azok.

jún. 17. 18:49
 8/20 anonim ***** válasza:
Igen. És a mire indulnék, elmúlik, tipikus jósló csak. Én is nagyon jóslóztam a végén, kb. a 37. héttől kezdve. Először teljesen izgultunk, aztán a sokadik után azt mondtam, majd tudni fogom. A végén indítani kellett, pedig nagyon jóslóztam.
jún. 17. 20:23
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Most voltam szülésfelkészítőn. Az ilyenre azt mondták, nem kell bemenni. Valószínűleg ez még nem is az. Teszteld le zuhanyzással.(Ha meleg víztől elmúlik, nem az, ha erősödik, az.) De ha az is lenne, ilyenkor még nem kell menni, bőven elég rendszeres 5percesekkel. DE! Nekem is faros a babám, ezért rákérdeztem, van -e különbség. De még mennyire! Azt mondta, faros babával nincs vajúdgatás otthon, rögtön menni kell. Szóval szerintem teszteld zuhannyal és, ha picit is bizonytalan vagy az eredményben, inkább menj be. Legfeljebb hazaküldenek.
jún. 17. 21:09
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

"Hát a "rendszertelenül", "mint menzesz előtt", "nem kibírhatatlan", "elmúlik"-ból ítélve ez nem vajúdás."

Nekem egyszer sem volt több elöjel, így is elég gyorsan meglett mindegyik.

jún. 17. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!