Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jön meg az az igazi...

Mikor jön meg az az igazi anyai ösztön?

Figyelt kérdés

4 hónapos a babám és őszintén szólva teljesen hulla vagyok. Ebből adódóan nincs kedvem minden nap vele kilométereket babakocsizni, herótom van a szervezetett baba mama programoktól. Mindent megcsinálom körülötte, de nem élvezem, hogy anya vagyok. Tudom, vinnem kéne ide oda, de ő sem az a fajta gyerek, baba korától kezdve (koraszülött volt, és baromira tart az emberektől) aki igényelné ezt. A férjemmel általában este szoktuk sétálni vinni és a férjem egy szem szabadnapjàn kirándulunk. De ez mind csak aggódás, stressz nekem.

Hallottam olyat, hogy valakinek a baba egy éves kora után ütött be ez a "hurrá,anya vagyok!" Érzés. Nem tudom. Néha tényleg tök jó, de többször kimerítő és aludnek csak pár órát hogy újra erőre kapjak, mert ő tipikusan foglalkozós gyerek.

Szóval más is volt így, hogy később kezdte élvezni, hogy anya lett? Ja és nem ítélkezést várok!

jún. 14. 16:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%
Nem mindenkinek vannak anyai ösztönei.
jún. 14. 16:55
 2/18 anonim ***** válasza:
73%

Azert van, mert faradt vagy, plusz nyilvan mert koraszulott volt, nagyon aggodsz. Ez teljesen ertheto.

1 eves elmult mar a kisfiam, most 1 honapja azt jatszuk ejszaka, hogy felkel, akkor 2 orat “ebren” van es forgolodik mellettem az agyban (ilyenkor nem lehet ringatni, meselni, semmit vele, csak mellette kell fekudni) aztan alszik 1 orat es kezodik elorol. Ez megy este 11-tol reggel 8-ig, amikor vegleg felkel.

Na gondolhatod, hogy mennyi kedvem van akarmit is csinalni. Semmi. Tulelek jelenleg, mert nappal meg amugy szeparacios szorongas van plusz fogzas, a kezembol alig birom letenni. Pedig mar 1 eves, de most nekem nehezebb vele, mint barmikor. Meg ujszulottkent se igenyelte azt, hogy egesz nap a kezemben legyen, legalabb aludni le lehetett tenni es sokat is aludt nappal :D

Amugy 6-12 honapos koraig total egyedul aludt el este a kisagyban, egyszer nem ebredt ejszaka. Akkor tok jol is ereztem magam. De most…

jún. 14. 16:59
 3/18 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az anyai ösztön nem azt jelenti, hogy mindenhova vinni akarod. 4 honaposnak nincs erre igénye, legalábbis nálunk nem volt. Szerintem ha valami baja lesz, mondjuk beüti a fejét (amikor már mászik) akkor fogod érezni az anyai ösztönt.
jún. 14. 17:01
 4/18 anonim ***** válasza:
79%
Hiába lett lepontozva az első, sajnos tényleg nem minden anyaban van meg az, hogy a gyereke mindenek előtt és felett...hogy nálad még kialakul-e, lutri. Nálam már bőven megvolt az érzés ebben az időben, de olvasom itt, hogy sokaknál meg később..
jún. 14. 17:06
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
Lassan 11 éve várom...
jún. 14. 17:09
 6/18 anonim ***** válasza:
29%
Bennem pl. egyáltalán nincs, ezért sem lesz soha gyerekem.
jún. 14. 17:49
 7/18 A kérdező kommentje:

4! Én nem pontoztam le ,hanem fel mindenkit 🙂.

És én vállalom,hogy nem mindenki születik anyának, vagy nem mindenki anya típus ha úgy tetszik. Iszonyúan élveztem a terhességet, mikor megmozdult, együtt figyeltük a férjemmel miket csinál bent. A koraszülés miatti császár sem volt nekem trauma és mivel kevés ideig volt a PIC-en így nagyon élveztem itthon, hogy itt van ő, dédelgetem, tisztába teszem, etetem, alszik, igazából nagyon jó gyerek volt mindig is. Aztán jött ez a 2-3 hónap mikor már kezdett ébredni a kis tudata. Nyilván nem úgy mint egy közel egy évesnek, de na, értitek. Most meg 4 hónaposan hasra fordul, kúszik, eléri a kabát a kezével fekve, olyan dolgokat csinál, hogy sokszor nem tudom büszke legyek -e rá, vagy a hajam tépjem. És itt van ez, hogy már nem csak fekszik ahogy leteszed és úgy marad , hanem már figyelni kell, már a járóka is meg van rendelve, mert fél percre nem lehet egyedül hagyni és baromira fárasztó. Tudom, ti is tudjátok milyen ez. És büszke vagyok rá tényleg hogy doki szerint a kortársainàl sokkal több dolgot meg tud már csinálni, de közben visszasirom, mikor csak feküdni tudott és volt egy hónapos. Remélem egyszer nekem is eljön az, hogy boldog leszek felhőtlenül és nem aggódok, hogy mi lesz ha oltást kap, mi az a folt a karján, miért nem büfizett, stb. Bár tudom ,mindig aggódni fogok érte.

jún. 14. 17:53
 8/18 A kérdező kommentje:
6! Szíved joga. Elismerésem,hogy ezt vállalni is mered. Én sem akartam soha gyereket egészen addig ,míg rátaláltam a férjemre.
jún. 14. 17:54
 9/18 anonim ***** válasza:
82%
7# aggódni mindig fogsz, de nekem amit leírsz, inkább olyan, mintha unnad, hogy foglalkozni kell már vele jobban, nem csak egyhelyben fekszik. Bocsi, nem szemetkedni akarok, de ha az utolsó kb 2 mondatod nem írod, totál ez jon le. De ez ilyen, a kényelmes élet egy időre mindenképpen elmúlik, alkalmazkodni kell.
jún. 14. 17:57
 10/18 A kérdező kommentje:
9! Igen, valóban néha olyan fáradt vagyok, hogy ahogy írod ,unok vele foglalkozni. De erőt veszek magamon és csinálom tovább.
jún. 14. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!