Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jön meg az az igazi...

Mikor jön meg az az igazi anyai ösztön?

Figyelt kérdés

4 hónapos a babám és őszintén szólva teljesen hulla vagyok. Ebből adódóan nincs kedvem minden nap vele kilométereket babakocsizni, herótom van a szervezetett baba mama programoktól. Mindent megcsinálom körülötte, de nem élvezem, hogy anya vagyok. Tudom, vinnem kéne ide oda, de ő sem az a fajta gyerek, baba korától kezdve (koraszülött volt, és baromira tart az emberektől) aki igényelné ezt. A férjemmel általában este szoktuk sétálni vinni és a férjem egy szem szabadnapjàn kirándulunk. De ez mind csak aggódás, stressz nekem.

Hallottam olyat, hogy valakinek a baba egy éves kora után ütött be ez a "hurrá,anya vagyok!" Érzés. Nem tudom. Néha tényleg tök jó, de többször kimerítő és aludnek csak pár órát hogy újra erőre kapjak, mert ő tipikusan foglalkozós gyerek.

Szóval más is volt így, hogy később kezdte élvezni, hogy anya lett? Ja és nem ítélkezést várok!

2024. jún. 14. 16:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
Na várj. Az anyai ösztönnek semmi köze ahhoz, hogy unod-e a babakort. Az anyai ösztön nem abból all, hogy angyali mosollyal, éteri boldogsággal telik minden napunk, és boldogság önt el minde szaros pelenkától. Nem, az anyai ösztön az, hogy vedelmezem, táplálom barmi áron. Pont az, hogy halálosan unod, de csinálod tovább. Második gyerekem 1 éves, sokszor olyan szinten herótom van az egésztől, hogy világgá mennék. De csinálom, és ha reggel fél ötkor ver ki az agybol a nagy, akkor is rámosolygok, hogy neki legalább jól induljon a napja. Aztán persze megkérem, hogy legközelebb inkább próbaljon még visszaaludni... meg sokszor orditok már, annyira sok, hogy mindenki folyton rangat meg engem akar. De az ösztön, az igenis így is megvan.
2024. jún. 14. 18:23
 12/18 anonim ***** válasza:
47%
11! Nem, nincs meg. Amit írsz az kötelességtudat. Nem anyai ösztön.
2024. jún. 14. 18:37
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
Érdekes. Számomra nem volt az a fáradtság, vagy túl sokszoptatas ami élvezte volna tőle a kedvem. Vagy az a gáz seb, vagy száz éjjeli kelés. A világ legboldogabb embere vagyok 4,5 éve és mindig mindenhez ő ad erőt, ertelmet, mindent.. Szavakkal nem lehet kifejezni. Sosem tudtam megerteni amit te is írtál, de létező dolog. Viszont elvileg az anyai ösztön mindentől erősebb. Szóval nem tudom.
2024. jún. 14. 18:55
 14/18 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó, én is így vagyok :) igazából sajnálom azokat a nőket, akiket ez ennyire kikészít. A kisfiam 8 hónapos lesz, es én életem legnagyobb ajándékának tekintem őt 🥰persze baromi nehéz vele is, de én nem elem meg ezt akkora katasztrófaként. Tény es való, hogy 180 fokot fordul az élet, es én háttérbe szorultam, de akkor is nagyon halas vagyok a sorsnak hogy ő van nekem, es nem csinálnám ezután se máshogy 🥰 egyébként h a kérdésre is válaszoljak, nekem pont azóta könnyebb, hogy már ő is aktívabb, és jönnek a visszajelzések tőle meg látom azt h mennyire szeret az ő maga kis módján 🥰😍
2024. jún. 14. 20:14
 15/18 anonim ***** válasza:
69%

1.5 éves volt,.mikor először éreztem azt, hogy de jó, hogy az anyja vagyok és csodás érzés

Addig kb küzdelem volt az egész. Többemberes baba volt, akire csak én voltam 1 emberként (férjem csak este meg hétvégén). Kikészültem mind fizikailag, mind lelkileg. A gyereket lerakni sem lehetett, mert egyből sírt.

Ezt tetézték a kéretlen tanácsok.

Nálunk 3 hónapos koráig szopizott, utána minden ingerre elfordult, így nem evett. Átálltunk a cumisüvegre, tejem elapadt, jött a tápszer. Majd beszólogattak a rokonok, hogy miért nem szoptatom- köszi lehet probálkozni bárkinek.

De rájöttem azért éltem meg szarul az anyaságot, mert túlzottan érdekelt ki mit gondol. Miután elengedtem a fülem mellett és a gyerek is elég értelmes lett már tökéletes lett az élet.

2024. jún. 14. 20:19
 16/18 anonim ***** válasza:
5-6 hónapos volt a babám, mikor elkezdtem úgy tényleg élvezni az anyaságot. Igaz ez nálunk egybeesett a tél végével is, ami nálam egyébként is okoz mindig egy kis letargiát. Nem tudom pontosan, mi az anyai ösztön, a születésétől teljes szívemből szeretem a gyermekemet és nem tudnám elképzelni az életemet nélküle, de már majdnem fél éves volt, mikor elkezdtem élvezni a mindennapokat.
2024. jún. 14. 20:29
 17/18 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem az anyai ösztön (aminek az aggódás pont hogy egy megnyilvánulasi formája) nem ugyanaz, mint a "de jó hogy anya vagyok" érzés.
2024. jún. 14. 22:52
 18/18 anonim ***** válasza:
71%
#11-essel értek egyet. Nem kell áltatni magunkat, hogy majd egyszer csak beüt az eufória és hirtelen minden megváltozik. Nem vagyunk egyformák, van aki fáradékonyabb típus és nehezebben viseli. A körülmények sem mindegy, hogy milyenek. Pláne első gyereknél, amikor minden dolog, minden nap egy új tapasztalat. Az anyuka idegrendszerét, lelki állapotát meg tudja viselni ezért nem kell szégyenkezni. El kell fogadni, hogy ez sem (mint ahogy az életben semmi) nem fenékig tejfel. Kedves kérdező, ilyeneken ne stresszelj, hogy nincsenek anyai ösztöneid. Tuti, hogy vannak, hiszen ellátod a gyerekedet minden nap, gondolom szereted is hiszen aggódsz érte. Meg persze más 1000 dologért is mellette. Ez egyszerűen nem könnyű. Idővel jobb lesz. Kitartást!
2024. jún. 15. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!