Mikor jön meg az az igazi anyai ösztön?
4 hónapos a babám és őszintén szólva teljesen hulla vagyok. Ebből adódóan nincs kedvem minden nap vele kilométereket babakocsizni, herótom van a szervezetett baba mama programoktól. Mindent megcsinálom körülötte, de nem élvezem, hogy anya vagyok. Tudom, vinnem kéne ide oda, de ő sem az a fajta gyerek, baba korától kezdve (koraszülött volt, és baromira tart az emberektől) aki igényelné ezt. A férjemmel általában este szoktuk sétálni vinni és a férjem egy szem szabadnapjàn kirándulunk. De ez mind csak aggódás, stressz nekem.
Hallottam olyat, hogy valakinek a baba egy éves kora után ütött be ez a "hurrá,anya vagyok!" Érzés. Nem tudom. Néha tényleg tök jó, de többször kimerítő és aludnek csak pár órát hogy újra erőre kapjak, mert ő tipikusan foglalkozós gyerek.
Szóval más is volt így, hogy később kezdte élvezni, hogy anya lett? Ja és nem ítélkezést várok!
1.5 éves volt,.mikor először éreztem azt, hogy de jó, hogy az anyja vagyok és csodás érzés
Addig kb küzdelem volt az egész. Többemberes baba volt, akire csak én voltam 1 emberként (férjem csak este meg hétvégén). Kikészültem mind fizikailag, mind lelkileg. A gyereket lerakni sem lehetett, mert egyből sírt.
Ezt tetézték a kéretlen tanácsok.
Nálunk 3 hónapos koráig szopizott, utána minden ingerre elfordult, így nem evett. Átálltunk a cumisüvegre, tejem elapadt, jött a tápszer. Majd beszólogattak a rokonok, hogy miért nem szoptatom- köszi lehet probálkozni bárkinek.
De rájöttem azért éltem meg szarul az anyaságot, mert túlzottan érdekelt ki mit gondol. Miután elengedtem a fülem mellett és a gyerek is elég értelmes lett már tökéletes lett az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!