Mi az oka a botrányos tsh szintnek?
Terhesség előtt nem volt baj a tsh-val, 1 körül volt. A 12. heti vérvételen 0,06 lett, két héttel később újra megnézettem, megint lejjebb ment, 0,02! Ennél már nézettem ft3 ft4 és anti tpo-t ami normális tartományba vannak! De akkor mi lehet a probléma?
Nyilván megyek majd dokihoz, de csak napok múlva
Pajzsmirigy probléma. Terhesség alatt előfordul.
Nekem már terhesség előtt is alul működött és csak a tsh rossz
1 vagyok
De igazol. Vagy szerinted nekem az endokrinológus hobbiból írt gyógyszert?
Igen, néztek.
T3 6,2
T4 - 14,1
atpo <28
Mind normális tartományba. És nem, csak tsh szint alapján egy normális doki nem mondja azt hogy pajzsmirigy beteg vagy!
Maga a terhesség az oka. Én nem várnék dokira, már 0,06-nál mentem volna.
Nekem is csökkent. Sose volt baj vele, inkább néha picit magas volt. 2,5 volt a legmagasabb, a terhesség előtti utolsó 1,3. Annyira paráztam, hogy már az 1.trimeszteri vérvétel előtt 2 héttel nézettem egyet, akkor volt 0,76. Most voltam a hivatalos vérvételen, meglátjuk mennyi lesz.
Azt mondta a dokim, ilyenkor már a hormonok közül csak a progreszteron hiánya (azt amúgy is kapok az elejétől), vagy a TSH okozhat bajt. Nem akarok kockáztatni egy kezelhető probléma miatt.
Az első 0,06- os eredménynél felvettem a kapcsolatot a dokival, és ő mondta hogy meg kell nézni a többi értéket is!
Az alacsony tsh egyébként kevésbé veszélyes a gyerekre nézve, mint a magas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!