Minden anyuka ilyen botrányosan legyötört lesz szülés után?
Ismerek ilyet is olyat is.
Nem akarok mindenkiről általánosítani, de a saját környezetemben én ezt látom:
Az az anyuka leharcolt, aki mindent egyedül csinál. Szinte olyan, mintha 2 gyereke lenne, mert a férjét is ugyanúgy el kell látnia, mint a kicsit.... Olyannyira nem segít otthon, hogy még egy pelenkacserét sem tud megcsinálni.
Van viszont olyan ismerősöm is, ahol apuka rendesen részt vesz a gyerek ellátásában és a háztartás vezetésében is, egyenlő félként. Ott amióta csak baba van, sugárzik róluk a boldogság.
Ja, és mindkét esetben egyébként nyugodt és jól alvó babáról van szó. Egyik családnál sincsenek durva éjszakázások, és hasfájás meg ilyenek. Mindkettő jó alvó, jó evő baba, akik nem sírnak állandóan.
MEGgyötört vagy LEstrapált lesz az ember élete egyes szakaszaiban, igen.
Nem azért, mert egy kamurealityben ez így van.
Az elejen minden bizonnyal.
Aztan illik osszeszednie magat. :-)
Nálunk nem.
Bármikor tudok feldobni egy arcpakolást, ugyanannyi ideig tart felvenni egy normális ruhát mint egy szakadtat, megszoktam, hogy este kelni kell. És összességében életem egyik legboldogabb szakasza, amit otthon töltök a babával. Szerencsére még egy év hàtra van belőle.
Én épp a minap mondtam a páromnak, hogy bele nézek a tükörbe és mintha nem is én volnék.:D
Mokkák a szemem alatt.(1 éve kelek a gyerekkel fél-1 óránként éjszaka)A farmert amit világ életembe szerettem lecseréltem melegítőre(mert könnyebb mozogni benne).Sminket eleve keveset használtam, inkább csak szempillaspirált vagy szemceruzát, talán az elmúlt évben 3-4x húztam ki a szemem..nincs mit hangsúlyozni rajta pillanatnyilag mert én magam is látom, hogy anélkül is ,,hangsúlyos".:D
A hajamat rendszeresen mosom, de mivel szoptatok még hullik illetve nem is szeretek a gyereknek nagy támadási felületet hagyni(mivel tépi még mindig) így összefogom kontyba(fél másodperc) van.
Nem varázsolt belőlem szép nőt az anyaság.De nem is vett el belőlem semmit.Max átalakított.
Amúgy ez a téma heti rendszerességgel előjön.Van aki azt mondja hogy megéri a melegítő és szuperul tud benne a gyerekkel homokozni, meg van az aki azt mondja neki fontos a miniszoknya ,szép ruha és inkább csak a homokozó mellett nézi mit csinál a gyerek.Én az előbbi vagyok:D Még ha ,,leharcoltabb" kiadásban is mint szülés előtt.:D:D
Azért a botrányos szó elég bántó hékás! :D Szülés utáni depresszióval megspékelt, az újszülött ikreimmel a túlélésért küzdve, valaki azt mondta volna hogy botrányosan meggyötörten nézel ki, az tutifix hogy megeszem reggelire. :D
De hogy a kérdésre is válaszolva, igen, elég általános hogy a szülőszobáról távozott nők nem a kifutón érzik magukat, és igen, nem is néznek ki úgy. De nem is kell. Ha gyermeket szülsz, majd meglátod hogy ez lesz a legkisebb gondod. Amit szívből kívánok egyébként. :)
nem sminkelek minden nap hiszen nem járok munkába, miért tenném?
továbbá van rajtam plusz 5 kg. Nagyjából ennyi a különbség. Ugyanúgy nem járok az utcán maci naciban, ugyanúgy megfésülködöm, rendszeresen mosok hajat, lakkozom a körmöm és próbálok fogyni is.
hozzátenném a lányaim születését követőe 8 hónapban az átlag 24 órán belüli alvásom 2-3 óra volt!! Szerintem fogalmad sincs, hogy ez mit okoz lelkileg és fizikailag. Napi szinten 2-3 óra alvás eygenes út az őszüléshez, a bőr öregedéséhez, a vérnyomás növekedéséhez, az elhízáshoz, a keringési problémákhoz szóval nem feltétlen gondolnám hogy ítélkezni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!