Csak szerintem botrányosak a mai mesekönyvek?
2 éves kisfiam imádja a könyveket, van olyan nap, amikor egész nap csak mesélek neki, nem kell neki sem a duplo, sem a kisvonat, csak a mesekönyvek.
Imdája a Keress, találj böngészőket, Füzesi Zsuzsa mondókásokat, 1-2 gyerekkori könyvemet, amelyben szép rajzok vannak.
Szerettem volna neki 1-2 új könyvet venni, de a MESEkönyvek elborzasztottak. OK, hogy ott a Bogyó és Babóca, Boribon, de ez a Kuflik pl teljesen lesokkolt. Ebből mit tanul? Ezt tényleg zabálják a gyerekek? Hány éveseknek való? Másik a Kacagtató... Lehet én vagyok béna hozzá, de nagyon ügyetlenek benne a mondókák és a rajzok is idétlenek. Még 1 éves korában szerettem volna venni olyan könyvet, amiben csak szimplán felismerhető állatok vannak, az sem volt egyszerű feladat...
Nektek mi a véleményetek?
Szerintem is elborzasztó.Múltkor mondókás könyvet akartam venni, elment a kedvem.Nem mondom ,hogy nincs szép képes és jó történeteket tartalmazó is, de nem volt hozzájuk szerencsém.Amik úgy hirtelen a kezembe akadtak azok meg rímtelen és erőltetett ,,utánzatoknak" tűntek.
Ha valaki tud új mesekönyveket amik használhatók írjon írót és címet.:)
Amúgy mi megmaradtunk Andersen rajongók.Valami mondókás könyvet még azért szeretnék találni.:)
Nekem speciel a Bogyó és Babóca se tetszik, gagyik a képek...
Miért nem jók a régiek? Minek kéne új mesekönyv? A gyerekeitek a régi jó mesekönyvekkel nem végeznek mire kinőnek a mesekorszakból. Vegyetek régi mesekönyvet. Akár kép nélkülieket.
A gyerekeim imádták a természetkönyveket állatfotókkal, valami micimackós sztorit húztak rá, de tényekkel, valós fotókkal illusztralt könyv volt. Nem kell rajzolt ha állatos könyvet keresel.
Egyébként Andersen a legsötétebb depressziós meseíró, ahhoz hasonló tényleg nincs. Hála a jó égnek. Ki az aki valós élet után is arról olvasgat hogy egy gyerek megfagy az utca kövén karácsonykor?
Utolsó repost..
Szerintem régi mesekönyvek se jobbak, az összes mesébe valami halál,kínzás, rettegés van ami végén persze happy end,de míg a vadász kibelezi a farkast a nagymamáért, vagy jancsiékat meg akarja enni egy boszorkány pl ezek nem 2 évesnek valók, de még ovisnak se olvasnám.
Van olyan gyerek akit nem hat meg, de enyém nagyon félős 3 évesen.
Pl múltkor is találtam tökjó mesekönyvet, azokat szeretem amikbe több rövidebb mese van, szimpatikus is volt, erre következik a szellem a szobában, a szörnyszülött kislány.. kigúvad a szemem ilyenkor hogy jól látok -e hogy 3 éves kortól van a könyv.
Nekünk olyanok a kedvencünk ami gyerekekről szól, vagy gyerekkorosztályról valós történésekkel.
Kedvencünk Babaróka kertje,Babaróka ajándéka, Titkos reggeli, Titkos vacsora, Alma utca 22, Nagy érzelem könyvem, most pont tegnap vettem meg kuponnal a hisztikönyv fejezetét.
Ezekbe nagyon jó életszerű dolgok vannak, 2-6 éves korosztálynak.
Bartos Erikának jó könyvei vannak. Nekünk a versek jobban bejöttek tőle, mint a mesék.
Fiam szereti a Kisvakondot, Kockás fülű nyulat, Verdákat, vagy Thomas a gőzmozdonyt.
Meg most a titoktündérre kattant rá, de már 6 éves.
Szóval szerencsére széles a piac, van bőven miből válogatni. Valakinek ez jön be, valakinek az. Sokan szeretik a Kuflikat. Ha neked nem tettszik, ne olvasd.
Hát nem tudom, én mindig találok könyvet a 2 és 5 évesemnek.
Bartos Erika mondókás könyvei szerintem jók. A mesél az erdő az .... állatokról, törpékről stb. most a nagyobbnál a kedvenc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!