Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ez elég indok, hogy a nőgyógyá...

Ez elég indok, hogy a nőgyógyász kiírjon táppénzre?

Figyelt kérdés
Vegyszerekkel dolgozom, napi 10 km séta az út a munkahelyemre + busz+ vonat. Már kezd nagyon megterhelni. 16 hetes kismama vagyok. A nagyapám cukorbeteg, magas a koleszterinje,magasvérnyomásos, rákkal küzd, nagyanyám is rákkal küzd, anyámnak magas a vérnyomása szintén.
2023. dec. 15. 05:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
85%
12: azért ez a "vegyszerekkel dolgozom" dolog elég tág. A fertőző vagy citotoxikus vegyszerek tök egyértelműen kerülendőek, ergo be se tegye a lábát a kismama a pozitív teszttől kezdve, de nálunk egy sor olyan vegyszer van, amivel vígan lehet dolgozni. Labordolgozó vagyok, a citotoxikus labort messziről kerültem, be sem léptem terhesség alatt, de egy sima laborban a normális munkavédelmi felszerelés mellett simán végig. Vegyszer a NaCl, a sósav és ecetsav is, mégsem csinálnak semmit egy terhessel normális körülmények között. Szóval üzemorvos mondja meg.
2023. dec. 15. 12:43
 22/34 anonim ***** válasza:
7%
21# Érdekes, engem kilöktek a laborból pont a vegyszerek miatt. De te öntögesd nyugodtan.:D Bár ott a védőfelszerelés se volt éppen megfelelő. Felelősséget pedig gondolom senki nem vállal.
2023. dec. 15. 13:21
 23/34 anonim ***** válasza:
85%

22: a rossz felszerelés nem terhesen is óriási gond. Valószínűleg pont ezért küldtek el, mert a rossz munkavédelmi szabályok miatt a terhesség során gyorsabban jönnek a gondok és nagyobb eséllyel fog valaki perelni. Míg 30 év múlva ha megpatkolsz rákban, a kutyát nen fogja érdekelni...

Normális munkavédelem mellett lehet terhesen dolgozni, és szívesebben öntötlgetek egy normális munkahelyen terhesen biztonságos vegyszereket, mint nem terhesen egy trehányban...

2023. dec. 15. 13:54
 24/34 anonim ***** válasza:
82%

1) a legtöbb magyar háziorvos minden ok nélkül is kiír

2) a nagyszüleid random betegségeinek mi köze BÁRMIHEZ ebben a kérdésben?

2023. dec. 15. 14:02
 25/34 anonim ***** válasza:
12%
23# Tanuló voltam csak,továbbképeztem magam a munkahelyem mellett akkoriban,ami eü. Bár nem terhesen sem esett túl jól egy ecetsav belélegzése,égetett mindenhol. De az jó hír,hogy nálatok fullos maszk van illetve olyan felszerelés amire ha rácsöppen a sósav attól is megvéd. De az eü-be se nagyon engedik ahol dolgoztam,pedig van védőfelszerelés,de a kockázat benne van,hogy pont a HIV-es betegnél szúrom meg magam és át a kesztyűt. Soha nem történt ilyen,de az esélye bármikor ott van akár más hibájából is. Kolléganőm más hibája okán szúrta meg magát egy fertőző betegségnél,hónapokig ment a rettegés. Na,ezt szeretnék elkerülni azzal,hogy nem engedélyezik,helyette mást biztosítanak. 22# voltam.
2023. dec. 15. 14:58
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nekik nyilvan jobb az amugy is nevetseges alapberem 60%-at fizetni, de most hogy igy mondjatok, be fogok probalkozni az uzemorvosnal."

Nem q munkáltató fizeti a tappenzt, max kiutalja, ha tb kifizetohely. A tb fizeti, a munkáltató csak 1/3 rész tappenz hozzájárulást fizet, tehát nyilván megéri neki

2023. dec. 15. 15:00
 27/34 anonim ***** válasza:
47%

25: saválló kesztyűnek hívják és elszívó fülkének a két megoldást... Rémes hogy tömény ecetsavval meg sósavval olyan helyeken dolgoznak, ahol nincs egyik sem.

Hives beteg tűszúrásos balesete már racionális gond lehet, bár a HIV nehezen terjed így, ráadásul manapság már "csak" egy krónikus betegség és simán ki lehet hordani terhességet HIV pozitív nőként is, de a kockázat valóban ott van.

2023. dec. 15. 15:16
 28/34 anonim ***** válasza:
33%
Igen,nyugodtan tolja végig HIV-esen,vagy akár más nálunk lévő finomsággal a terhességét, aki szeretné,engem nem zavar. Nekem a lányom fontosabb volt egy munkahelynél is. Szerencsére a munkáltatónak is helyén van az esze nálunk, mindent figyelembe vesz és nem anonim gyakoris Julika véleménye alapján dönt.:)
2023. dec. 15. 15:36
 29/34 anonim ***** válasza:
50%
Ha azt szeretnéd, hogy kiírjon, akkor ha olyan az orvos, ennél kevesebbért is kiír szerintem ;). De önmagában abból, hogy vegyszerekkel dolgozol vagy messze van a munkahelyed még nem következik az, hogy biztosan táppénzre kell téged küldenie. Nekem ezek megvoltak (+ fertőző munkahely és magas kockázatú terhesség az előzmények miatt) és amikor megijedtem, hogy a doki ki akar ezért írni, akkor megnyugtatott, hogy nem kötelező, de ha szeretném, kiír. Az üzemorvosnak jelezd, elvileg az ő hatásköre, hogy gázos-e a munkaköröd. Ha az, át kell rakjanak biztonságosba. Ha nem tudnak, fizethetik az alapbéred a semmire, ami nekik rossz, neked anyagilag jobb, mint a táppénz. Nálunk az volt, hogy a terheseket bizonyos vegyszerekkel nem hagyta dolgozni a főnök. Na meg volt pár munkafolyamat, amit más végzett inkább.
2023. dec. 15. 19:05
 30/34 anonim ***** válasza:
49%
10 km séta :D Hát, persze...
2024. jan. 4. 23:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!