Ez elég indok, hogy a nőgyógyász kiírjon táppénzre?
11#-es Nem ment neki az értőolvasás,hagyd rá. :D
Kérdező,nem azért,de vegyszerekkel alapjáraton sem engednek az elejétől dolgozni. Nem raktak át könnyített munkakörbe? Én vérrel,vegyszerekkel is,fertőző betegségeknél dolgoztam mint agyhártyagyulladás és társai. Egyből nem engedték,nem véletlen. Bár én véreztem is hetekig,úgyhogy veszélyeztetett lettem,de amúgy át kellene tegyenek,ha nem,pedig alapbér. Bár szerintem a tp több pénz. Hagyjuk már a tp csalást... szerencsétlen nem bírja elmenne táppénzre,nem vagyunk ám ugyanolyan bírásúak,itt meg megy a lehurrogás. Na de amikor valaki 0 munkaviszonnyal potyogtatja a gyerekeket sorra vagy az,hogy állambácsi kilopja a szemeteket is,na az teljesen jó. Az oké,ő lophat,csalhat. Na de a becsületes munkavállaló,aki elfáradt 16 hetesen,ő ne pihenjen. Lehet soha életében nem volt táppénzen betegséggel sem és dolgozik 15 éve. Egész életébe dolgozni fog még utána könyörgöm.... Gusztustalan Magyar mentalitás van,sajnos. Ti menjetek szülésig,sőőőőőt...szülés után ha nem mentek vissza 1-2 héten belül,na az szerintem nagyon gáz. Jó nagy munkakerülő banda,hogy nem megy egyből vissza és hagyja otthon a picit. Szánalmas.
4-es vagyok, köszönöm! Azzal nem voltam tisztában, hogy ilyenkor alapbér jár vagy ennek is van valami neve, amikor így mentik fel a munkavégzés alól.
Hozzáteszem, én 36hétig dolgoztam, csed-re mentem egyből, nem tp-re. De van olyan, hogy valaki annyit van rosszul, hogy képtelen a munkavégzésre, de nem veszélyeztetett. Ott van pl sógornőm, sokat szédült és napi többször hányt, az egész terhessége alatt (nem volt még vészes hányás szint), őt kiírták 16 hetesen tp-re, pedig nem volt veszélyeztetett. Otthon "ráért" a legváratlanabb időkben rohanni a mosdóba. A munkahelyén kb semmire se mentek vele így, hogy jobb napjain csak napi 2x jön belőle vissza minden a 8óra alatt, mellé folyamatosan émelygett.
A jó válasz meg a béka segge alá pontozva.
Ilyen munkahelyen várandósan soron kívüli fogleü vizsgálat kell, üzemorvos felment (szinte nulla az esélye, hogy be tud dugni egy irodába, ahol nincs vegyi anyag). Innentől alapbér jár.
De hajrá, menj 50-60-ért táppénzre.
Kérdező, azt tanuld meg, hogy itt gyakorin csak az a rendes ember, akinek a munkahelyén indul be a szülés és onnan megy egyből a kórházba.
Én is le lettem máshol csalózva, mert véreztem az első trimeszterben és azóta táppénzen vagyok mint veszélyeztetett terhes. Egyesek szerint ha már nem vérzek, akkor takarodjak vissza dolgozni, hogy képzelem, hogy ledolgoztam 5 évet egy nap tp nélkül és most 7 hónapra igénybe veszem, nem mellesleg indokoltan.
Az viszont igaz, hogy amennyiben a munkaköröd veszélyes rád nézve, akkor ne tp-re menj. Kérj könnyített munkakört, ha nem tudnak biztosítani, akkor anyagilag jobban jársz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!