Ha 18.héten derült ki jelentős agykamra tágulat a genetikain, a sima terhesgondozásos vizsgálaton a nőgyógyászom ezt nem láthatta?
Tudom, hogy a sima nőgyógyász nem genetikus, a gép is gondolom más. Szóval gondolom nem figyelmetlenség volt a részéről, de azért még is érdekelne, lett volna rá esély hogy észrevegye, ha jobban megvizsgál? Vagy egyáltalán nem néz/lát ilyeneket? Ha időben észreveszik, nem kellett volna megszülnöm. Bár a fájdalom ugyanúgy jelen lett volna a lelkemben, de a fizikai része nem segített a dolgon.
Bocsánat ha buta a kérdés, és köszönöm a válaszokat!
Nagyon sajnálom ami veled történik, ez egy borzalmas helyzet és megértem hogy kattogsz mindenen. Gyors gyógyulást és megnyugvást:-(
Én pont ezért tartom kétélű fegyvernek a nőgyógyászok maszekolós bohóckodását. Mert pontosan tudják, hogy nagyon nagyon durva eltéréseket lehet ezekkel a nem genetikai mozizgatásokkal kiszűrni. Pl magzatvíz rendellenességet. Mégis kábítják a kismamákat, akik szorgosan szórják a huszasokat olyan vizitekre, aminek értelme limitált. Ilyenkor visszaüt sajnos, mert a páciens rádöbben, hogy ezek a vizitek mire jók, és nem ezt várja...
Szakmailag egyébként teljesen rendben van ilyet nem "észrevenni", ezért vannak a nagy uhk.
Most már jó mélyre elpakoltam a papírjaimat, sajnos nem tudom megnézni, hogy mik vannak az én terhesgondozós papírjaimon, de szerintem az a lényeges, hogy koponyát mért-e akkor a dokid.
Mert nekem bizonyos időtől (lehet 12. hét után? Tényleg nem emlékszem már...) mindig mért combcsontot, fej- és hastérfogatot, én meg persze azzal idegesítettem magam -persze megnyugtatás címszó alatt - hogy megnézegettem a netes táblázatok alapján, hogy nagyjából jók-e az értékek.
Ha esetleg neked is rajta van a papíron és a netes normákhoz képest jelentős az eltérés, akkor gyanakodhatott volna, ha akkor még nem volt kiugró, akkor szerintem biztos nem a hanyagságon múlt.
Az meg a másik, hogy akkor már nem fejlődnek egyformán, lehet csak nem akart megijeszteni, bár mikor nálunk gyanús volt valami az egyik sima vizsgálaton, akkor a szonográfus javasolta, hogy jelezzem a következő vizsgálaton, hogy jobban meg tudják nézni, több szem többet lát...
De egyertétek az előttem szólókkal, ha oda a bizalom, válts dokit.
Én is váltottam a vetélésem után, pedig nem bizonyosodott be, hogy hibázott a doki, csak pici esély volt rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!