Miért mondta határesetnek a doki a 3mm agykamrát?
Ma voltam a 18. heti genetikai uh-n, és 3mm harmadik agykamrát mért a szonográfus, amire azt mondta hogy pont határérték, de érdemes lenne elmenni miatta egy genetikai konklúzióra.
Mielőtt sos elrohannék megint elkölteni valami felesleges vizsgálatra több tízezreket gondoltam kicsit utána olvasgatok előbb, és mindenhol annyit találok róla, hogy 10mm alatt kell lennie és másoknál 7-9 értéknél kértek plusz vizsgálatot.
Akkor ez a 3mm most miért igényel további utánajárást?
Jó hozzáállásod van...
A doki mondja, hogy figyelj vmire, de te neten utánanézel, és addig kutatsz, míg megnyugtatod magad, hogy nincs is nagy probléma, és inkább el se mész egy újabb vizsgálatra, nehogy költeni kelljen már.
Minek mentél akkor fizetős genetikaira? Államiban ingyen megnéznek.
Gratula.
Mellesleg, halkan megsúgom, rengeteg kiadás lesz a gyerekkel, úgy általában.
Miért vonom kérdőre…? mert eddig akárhova küldtek tovább mindig kiderült, hogy csak el lett mérve, nem úgy van, barátnőmet ugyan ez a doki küldte tovább neki is félre mértek, és eddig 200ezernél tartok ezekből a félreméricskélésekből meg javaslatokból 3 hónap alatt amiről mindig kiderült eddig hogy teljesen felesleges pánikkeltés volt.
Tb alapon nem megyek sehova, 10 éve nem is voltam azt se tudom merre kell vele indulni :D
Ha kell, ír beutalót. Ha nem írt beutalót akkor csak ajánlotta.
Egyébként persze, el lehet menni extra vizsgálatokra, amik miatt vegigaggodhatod majd a terhességet hogy mi hány mm, de meggyógyítani nem tudják sajnos ha valami fejlődési rendellenessege van. Ergo tudod mit tudnak javasolni...
Plusz mert megint annyi lett mondva hogy határértéken van (ergo benne van a normálisban) DE azért menjek vissza a magándokimhoz a 22 ezres konzira és mondja meg ő hogy onnan hova menjek tovább :) Istenhegyire még vagy 40 ezerért?
(magán dokimnál még a prena alap is 110 és az optimum 210 annyit rátesz magának) szóval valami extrém lehúzósok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!