Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondta határesetnek a...

Miért mondta határesetnek a doki a 3mm agykamrát?

Figyelt kérdés

Ma voltam a 18. heti genetikai uh-n, és 3mm harmadik agykamrát mért a szonográfus, amire azt mondta hogy pont határérték, de érdemes lenne elmenni miatta egy genetikai konklúzióra.

Mielőtt sos elrohannék megint elkölteni valami felesleges vizsgálatra több tízezreket gondoltam kicsit utána olvasgatok előbb, és mindenhol annyit találok róla, hogy 10mm alatt kell lennie és másoknál 7-9 értéknél kértek plusz vizsgálatot.

Akkor ez a 3mm most miért igényel további utánajárást?

2022. jan. 13. 00:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
A miatt nem garancia minden genetikai hibára, a tiednél gondolom kB. Olyan betegsége van mint stephen hawkingnak, na azt egy teszt sem mutatja ki, de nem is ezért csináltatod a tesztet, mert az ilyen nagyon ritka. A teszt a GYAKORI rendellenességeket mutatja ki, a többi Uh meg az azon kívüli szervi eltéréseket, ez van a gyerek pénzbe kerül én amúgy magán doki nélkül mentem az istenhegyibe, ott kifozettem a gén tesztet és egy terhes csomagot aminél végig egy magandoki vizsgált minket, egyből ki is hesszölte hogy terhességi cukrom van, mindezt abból hogy bizsergett az ujjbegyem...
2022. jan. 13. 09:14
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
gusztustalan lehúzás, ennek ellenére csak magánba jársz.
2022. jan. 13. 10:03
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

egyik fiamnál 26 hetesen volt 12mm. Attól kezdve az orvosom 3 hetente fogadott egy hónap helyett, s méricskélte az értékeket. Mindig ezt kaptam, hogy "határérték". Születés után rendszeresen kellett járni koponyaultrahangra, plusz fejkörméretet néztek. Nem lett semmi gond, egészséges, okos nagyfiú már, a tágulatot 1 évesen nőtte el.

Nem hiszem, hogy van erre belinkelhető táblázat, hisz minden baba más és más, meg ugye azt sem mindegy, hogy minden oldalkamra tágul-e, és hogy az egész miért van. Mert lehet örökletes is, pl. lehet nekem is van, csak engem sosem néztek ultrahanggal kiskoromban. De lehet agyvíz miatt is, és ez esetben figyelni, nézni kell. Súlyos esetben shunt-ot ültetnek be, de ez sem szellemi visszamaradottságot jelent (még ha van is olyan sérült gyermek, akinek shunt-je van).

Ha megbízol az orvosodban, akkor kövesd a tanácsát, ha nem, akkor válts orvost. Jó egészséget kívánok!

2022. jan. 13. 11:11
 24/27 anonim ***** válasza:
#10 Azért ne feledd, hogy bármilyen is, a tiéd. Ti hozzátok össze. Azért így nem kellene beszélni. Nem azért mondom, mert szerintem kötelező lennél felnevelni így is. Nem erről szól. Hanem "anya" vagy vagy mi a f@$zom, stílus? Szerencsétlen gyerek, majd azért ugyanebben formában mond el neki, ha idősebb lesz, hogy mi lett volna ha...
2022. jan. 13. 14:51
 25/27 anonim ***** válasza:
78%
Miért utolsó kinek jó ha megtartom? Nekem kötve hiszem. A gyereknek? Neki sem hisz nem élhet teljes életet, akár zavarhatja us a többi normális ember ( láttam fogyatekost aki féltékeny volt az egészséges tesora, gyerekekre). Még szép hogy fogyatekosan elvetettem volna pont hogy anyai szeretetből, neki sem jó ha fogyatékos és az sem ha egy kiégett anyja van.
2022. jan. 13. 16:44
 26/27 anonim ***** válasza:
30%
Bocs de ez a gondolkodás egyenes út az eugenetikahoz.
2022. jan. 13. 16:56
 27/27 anonim ***** válasza:
81%
Sebaj, inkább ez minthogy csakazertis fogyatékos életre ítéljem, holott lehet maga a gyerek sem akarná ha beleszólhatna. Az egy dolog hogy vki nem tudja és úgy szüli meg, de amikor tudja hogy súlyos fogyatékos és csakazertis megszuli, mert az is élet. Hát ez elég önző dolog szerintem.
2022. jan. 13. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!