Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Tölcséresedés? Meddig lehet...

Tölcséresedés? Meddig lehet húzni?

Figyelt kérdés

#tölcséresedés

Sziasztok!

Tapasztalatokat szeretnék kérni azoktól, akinél korán jelentkezett a tölcséresedés. Igazából az érdekelne ki meddig húzta, milyen terápiát kapott, illetve minden infó :(

Ma a doki vette észre, hogy elkezdtem tölcséresedni, cg 2000. Progeszteront és antibiotikumot írt fel, illetve szigorú ágynyugalom. Rákérdeztem az arabin pesszáriumra, de nem javasolja, a fertőzésveszély miatt (kb eddig mindig volt sárgás-zöldes folyásom). Nem tudom mivel tennék jobbat, ha magànban keresnék egy orvost vagy ha nem tetetném fel 😥 Jelenleg 24 hetes vagyok.

2023. ápr. 27. 16:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Harmadik terhességem. Született már egy gyermekem, volt egy missed ab-m sajnos, és most már ez is egy csoda, hogy itt tartunk 🥰
2023. máj. 4. 18:59
 12/17 A kérdező kommentje:
10-es hogy-hogy a gyűrű indította be? Irritáciot okozott, vagy elmozdult vagy ezt hogy kell elképzelni? :(
2023. máj. 4. 21:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Úgy magyarázta az orvos, hogy ahogyan nőtt a baba, úgy odalent is változtak a dolgok, így történhetett, hogy 3-szor is beindult. Marmint valószínű hogy a testem így reagált arra, hogy egy nem odavaló dolog van ott.

Mivel végig kórházban voltam, rendszeresen vizsgáltak, hogy elmozdult-e.

2023. máj. 5. 09:18
 14/17 A kérdező kommentje:

Huuu értem :/

Én voltam ma egy másik neves dokinál, aki semmiféle tölcséresedést nem látott és azt mondta zárt a belső méhszàj. Alapos volt az tény, kb 25 percig uh-zott, hüvelyivel is és simával is. Megnézte a babót is alaposan. Abban nem kételkedem, hogy oda figyelt és alapos volt. Viszont hogy létezik az, hogy 1 hete még tölcséresedést làtott a másik doki? Jó persze, fél perces uh volt, nem is hüvelyi. Egyszerűen nem értem. Ennyit érne a progeszteron, hogy így "bezárja"?

2023. máj. 5. 22:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanaz az orvos nézett meg, 28 hetesen tölcséresedés volt, rá 2 hétre már nem. Kérdeztem, ez hogy lehet? Azt mondta: kisimult a tölcsér.
2023. máj. 5. 23:08
 16/17 A kérdező kommentje:

Azta dejoooo 🥰 hát ez szuper hír, hogy ilyen létezik.

Hála Istennek, akkor úgy látszik 100%ig bizhatok a mai doki véleményében

2023. máj. 5. 23:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Valóban létezik, hogy a tolcseresedes megszűnik, amíg 3 hónapot bent voltam a kórházban, több kismamát is hazaengedték pár napos megfigyelés után, mert megszűnt.

Viszont nagyon figyelj oda magadra és pihenj!

Ennek apropóján elmesélek egy sztorit. Egy kismamát fektettek be tolcseresedes miatt. Ikrek kismamát. Elmesélte a sztoriját.

Született egy gyermeke, majd gyorsan terhes lett ismét. A körülmények miatt nem tartották meg. A gyermeke 3 éves elmúlt, újra terhes lett. De félt, hogy később nem lehet gyermeke, így úgy döntöttek, megtartják. Viszont kiderült, hogy a petevezetékben van a baba, így azonnal megműtötték. Ilyenkor az a szokás, hogy a méhét is ki takarítják. Ő ezt nem vállalta a korábbi abortusz miatt. Mielőtt hazaengedték volna, nézték hcgt vérből. És növekedett neki. Végül kiderült, hogy két magzat is fejlődik a méhében, csak korábban még nem latszodott, később fogantak.

És őt is hazaengedték pár nap megfigyelés után, pedig ő is tolcseresedes miatt volt bent.

2023. máj. 6. 07:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!