Tölcséresedés? Meddig lehet húzni?
#tölcséresedés
Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnék kérni azoktól, akinél korán jelentkezett a tölcséresedés. Igazából az érdekelne ki meddig húzta, milyen terápiát kapott, illetve minden infó :(
Ma a doki vette észre, hogy elkezdtem tölcséresedni, cg 2000. Progeszteront és antibiotikumot írt fel, illetve szigorú ágynyugalom. Rákérdeztem az arabin pesszáriumra, de nem javasolja, a fertőzésveszély miatt (kb eddig mindig volt sárgás-zöldes folyásom). Nem tudom mivel tennék jobbat, ha magànban keresnék egy orvost vagy ha nem tetetném fel 😥 Jelenleg 24 hetes vagyok.
Saját tapasztalatom nincs, de én konzultálnék másik orvossal is, ugyan is az egyik oldal ezt írja: Felhelyezése előtt a hüvelyi fertőzések kizárása, szükség esetén kezelésük ajánlott. De a fertőzés kezelhető a gyűrű felhelyezésével párhuzamosan is.
Ennek tükrében - ha csak emiatt nem javasolta- nálad is alkalmazható lenne.
Köszönöm!
Első válaszoló epp ez az, hogy zárt vagyok, viszont rövidült a méhnyak és belül tölcséresedés kezdődött :( ami állítólag a tanulást jelenti.
Próbálok konzultani, de sajnos itt vidéken nem sok lehetőség van. Csak BP-n találtam olyan dokit, aki elvégzi és hozza kellene járni ellenőrzésre, ami nekem 2,5 óra utazás :( nem tudom, hogy kibírja-e a méhszàj
24 hetesen rövidült, 28 hetesen tölcséresedett, 35 hetesen 1 ujjnyira nyitva volt. Középidőtől riogatott a dokim.
40. héten szültem, 3 nappal az indításra kiírt nap előtt.
Igaz, én szigorúan tartottam az utasítást. 28 héttől csak feküdtem szinte.
4 igen uh-van nézte, de semmit nem méregetett :( természetesen elmegyek másik dokihoz, másod véleményt kérni mert erre nehéz alapozni, de a frászt hozta rám :(
5 nagyon jó ilyet olvasni! Örülök, hogy minden rendben volt :)
Kedves 7! Köszönöm szépen :) ezek nagyon biztató történetek, amire nagyon szüksége van a lelkemnek. Pont ma foglaltam időpontot egy másik dokihoz, igaz, hogy BP-re, de remélem kibírja azt az utazást a mehszajam is :/ viszont itt nálunk más doki nem nagyon van, aki foglalkozik ilyennel.
Mindenesetre köszönöm a biztatást és a kedves szavakat :)
Első terhesség?
Nekem a harmadiknál volt megrövidült méhnyak és tolcser.
Nem voltam betöltött 24. hét. Befektettek, arabin gyűrűt kaptam.
A szülésig bent voltam kórházban.
A szülés 3-szór indult meg, 28-30 és 32 hetesen. Ekkor már levették a gyűrűt. A doki mondta h készüljek, két napon belül megszületik. Nem így történt. 36 hetesen született meg.
Nálam maga a gyűrű indította be a szülést 3-szor.
Első szülőknél alkalmazzák, mert ott genetikai dolog lehet benne ami miatt nem tart eléggé a mehszaj.
Kitartás!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!