Hogy lehet kibirni az éhgyomri vércukorvételt az első trimeszterben?

Ha már alapból rosszul vagy akkor megpróbálnám kibírni mivrl valami rossz is lehet brnne...soksok vizet ittam hogy csillapítsam a hányingert.
Nekem sose mondták a 12 órát :)sztem.max ha 8 óra eltelt..

Nem csak a cukornak kell éhgyomor amúgy. Koleszterin és lipáz-amiláz szintén igényli, kiskönyvi beutalód van vagy adott orvos? Mert kiskönyvivel lipázt és társait biztosan nem néznek de nekem koleszterint sem néztek, így végül egyedül a vércukor maradt, de ha orvos adott beutalót akkor nézd meg ezeket.
Vércukornak nem tudom mikor fogsz kelni, de ha tényleg csak minimálisat harapsz, és elég idő el is telik közte és a vérvétel között, nagyon nem kellene bezavarnia. Csak aztán ha mégis magas, akkor magyarázkodhatsz.

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Megvolt vérvétel, valami csoda folytán kibírtam rosszullét nélkül. De már előző este mondogatni kezdtem magamnak, hogy ki fogom valahogy bírni.
Magánba mentem 6.30-ra, úgyhogy viszonylag kibirható, csak hát amikor valaki az éhségtől van szarul, higyjétek el, hogy nem hiszti. Aki ezt írja, biztos nem tudja, hogy milyen a terhességi rosszullet, szerintem semmi máshoz nem hasonlítható.
Én pl pont az a típus vagyok, akkor ha kekszet eszegetek reggel, akkor lefogja a hányingert, de kb 9/10-ig nem tudok inni (főleg nem vizet) mert az egyből visszafordul.
Minden esetre kibírtam és jó lett az eredmény 5mmol/L, mert már meg is kaptam. Igazából az egész vérképben csak 2 adat lett picit/épphogy kevesebb az alsó határnál, de egy terhesség alatt szerintem ez alapvetően nem olyan nagy baj talán.
Az olyan vérvételre amiben vércukor van, mindig éhgyomkrra kell menni, akkor is ha csak sima, akkor is ha terheléses. Asszem még 2 ilyen lesz a maradek 6 hónap alatt, ebből 1 terheléses. Valahogy kibirom, remelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!