Muszáj menni minden hónapban védőnőhöz?

Már csak kb 4x kell menned, ki lehet bírni. De amúgy nekem nem kellett havonta menni. A 3 nagy vizsgálat után találkoztunk 1x-1x, volt 2x kint ő is, egy családlátogstás, meg a végén jött inkább ő, ne nekem kelljen nagy pocakkal menni. Meg volt egy 1. Találkozó a legelején, így összesen 5x találkoztunk terhesség alatt.
Ha nem is mondott újat, de mindig csinált vizelet vizsgálatot, vérnyomást mért, szivhangot hallgatott, átnézte a leleteket, megbeszéltük mi a következő lépés. Ott ilyenek nincsenek?
Ha megszületik a kicsi, akkor még elég sűrűn fogtok találkozni. Nálunk az elején hetente jött, (a covid alatt csak 1x,) utána havonta védőnői vizsgálatra kellett vinni a kicsit, később is évente kell vinni.
Ezért érdemesebb lehet megbarátkozni vele, vagy egyik füleden be, másikon ki, ha annyira ellenszenves. Ha a terhesség alatt nem is mond érdekeset számodra, később a babával kapcsolatban még mondhat. Én pl 2.gyereknél neki köszönhetem, hogy tudtam szoptatni, mert olyan jó tanácsot adott, amire nem is gondoltam.

Ez mèg semmi.
Ha megszületik a gyerek, hetente jön eleinte. Ma majd akkor fog kötözködni…

Egy ismerősömnek például a védőnő szúrta ki a kezdődő toxémiát. Nekem pedig egy húgyúti fertőzést, ami még nem okozott tüneteket.
Elhiszem, hogy idegesítő amikor korhol, de ezeket el kell engedni a füled mellett. Ha most erre rágörcsölsz, akkor mi lesz majd ha szülés után megjelenik az összes így csináld, rosszul csinálod, a te hibád.... tipusú önjelölt gyerekszakértő?

Az én papíromra is rákerült olyasmi, hogy túl kevésszer voltam. Már nem emlékszem pontosan, elmúlt egy éve.
És? Nincs semmi következménye. Ha valakinek nem tetszik, mutasd meg, hogy a kötelező trimeszterenként egyszeri találkozás megvolt.
A 18 héten mindent elvégeztettem
És szerintem többet látott az orvos mint a 12 héten...
Ha lenne probléma az maradt volna a 18 héten is...
A sok megmondó ember jön a terhesség alatt is... de pont leszarom őket... Az én gyerekem és én fogom tudni a legjobban hogy mire van szüksége

A baba születése után 6 héten belül minimum 8x fogtok találkozni. Így nem lesz könnyű. Az enyém jóarc, még a baby taiomat is szétszedte megnézni, hogy milyen menő, ha most szülne venne ő is :D
Indokolatlanul szerintem nem kötekednek. Nem kell okosabbnak tűnni nála akkor sem ha ki vagy művelve a témában és nem leszel neki unszimpatikus.

18
Ez baromira nem azt jelenti hogy rossz anya leszek

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!