A védőnőm már a kielncedik hétben ki akar jönni
hozzám környezettanulmányra, ez teljesen szokványos?
9-es, ez egyaltalan nem mindig igaz. A hazban homokos foldes csaladban is az anyuka tanar ! Szepen, feloltozve jar dolgozni, ertelmes , diplomas.
2022. máj. 13. 11:56
10-es, én meg pont azt tapasztalom, hogy a nagyhangú, barna bőrű, putrilakóknál semmit se mernek kifogásolni, ezért pótcselekvésként a normálisan élő fehér bőrű nőket b...ogatják teljesen feleslegesen. Persze csak azok a védőnők, akiknek erre van hajlamuk, és remélhetőleg ők a parányi kisebbség. A többség valóban az anyák mellett és nem ellenük dolgozik.
2022. máj. 13. 11:57
11-es, de akkor nyilván megoldja, hogy rendesen tisztálkodjon és tiszta ruhája is legyen. És végső soron ez a lényeg, nem a kerámia járólap és a laminált parketta megléte. És ahogy magát tisztán tudja tartani, nyilván a gyerekét is tisztán tartaná.
Egyébként nem lehet, hogy pont egy lakásfelújítás kellős közepén voltak? Vagy bármi más miatt egy ideiglenes helyzet volt ez náluk?
2022. máj. 13. 12:00
Nálunk a harmincadik hét környékén volt, mi épp felújítás közepén, nem nézett meg semmit, csak a szoptatásról beszélt.
2022. máj. 13. 12:08
Úgy tudom, ez elő van írva nekik, nem kell személyes sértésnek venni, hogy mit feltételezhet rólad. Valószínűleg semmit, egy kötelező kör vagy, akit le akar tudni és épp most ért rá. A két gyereknél más védőnőnk volt, de mindkettő csak körbenézett, 3 perc udvariaskodás, meg van-e "bármi kérdése" után ment tovább.
2022. máj. 13. 12:11
A mi védőnőnk aznap jött ki először hozzánk, amikor hazavittük a picit a kórházból, de akkor sem nézegette a lakást. Még az első trimeszter elején a rendelőben együtt töltöttük ki a kérdőívet, amin ilyen kérdések voltak, hogy van-e víz meg gáz a lakásban. Fel sem merült, hogy ezeket személyesen ellenőrizze.
2022. máj. 13. 12:27
17/30 A kérdező kommentje:
Nem vettem volna sértésnek, ha az ugyanennyi hetes várandós barátnőmhöz meg eszükben se lenne kimenni.
Simán azt hittem volna hogy protokoll :D
Engem meg itt stresszbe rak a gyámhivatallal meg ilyenekkel. Esküszöm konszolidáltan felöltözve, illatosan mentem :D
De ezek szerint semmi általános, egyszerűen csak meyik védőnőnek mihez van kedve.
Mindenesetre köszönöm, a népszámlálós történet különösen érdekes volt, meglepődtem :)
13-as, nem felujitas volt, igy eltek :)
Uhhh de sok mindent lattam azon a nepszamlalason ... Tiszta erdekes volt, orok elmeny.
Kerdezo, lehet csak epp igy van ideje, gyorsan letudja, megy szabira vagy mutetre kesobb, nem lehet tudni. Csak a munkajat vegzi, ne aggodj, ha nincs min.
Jo egeszseget mindkettotoknek !
2022. máj. 13. 13:08
Nálunk nem volt kint, csak szülés után. De amikor felvette a kiskönyvhöz az adatokat végig kérdezgette saját ház vegy béreljük, mivel fűtünk, miből épült stb. Ez alapján írt be számokat, amit mondtam. Szomszéd város, sógornömnek ugyan ezt kint csinálta náluk. Felvette ugyan ezeket az adatokat, elköszönt és ennyi. Lehet a te védőnőd is kint csinálja, az enyém bemondásra.
2022. máj. 13. 13:25
Nálunk is volt a tizenvalahanyadik héten, még nagyon az elején. Megnézte van-e víz, gáz, fűtés, megkérdezte van-e terv hogy hová rakjuk a babaágyat, ennyi volt. Nem kifogásolt semmit, a macskát és a lakásban szabadon tartott nyulakat sem. Hallottam olyat hogy emiatt van valaki beszól. Mondjuk azt el tudom képzelni hogy ahol 20 kutya,macska van a lakásban meg ürülék, vagy valaki gyűjtögető és szemét mindenhol, ott azért valamit lépni fog a védőnő.
2022. máj. 13. 13:59
Kapcsolódó kérdések: