Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Pozitív lett a tesztem, és...

Pozitív lett a tesztem, és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mikor, hova menjek orvoshoz, állami vagy magán.A magán kb 500 000 Ft mire letelik a 40 hét. Vagy kevesebb? De milyen az sztk?Egyáltalán mikor és hova kell menjek majd először?

Figyelt kérdés
2022. jan. 1. 11:36
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
12-es, nagyon köszönöm a kimerítő választ. Ez így nem tűnik olyan vészesnek, csak azért (is) kaptam hirtelen sokkot, mert az egyik barátnőm 2 hetente járt ultrahangra. Az 30 ezrével azért húzós. Plusz labor, és a korunk miatt Niftyt mindenképpen szeretnék. Feleslegesen nyilván nem akarok dokihoz járni, és minden alkalommal 30 ezret otthagyni. De ha minden rendben, akkor csak amire muszáj arra mennék, mert úgy még belefér a magán.
2022. jan. 1. 16:12
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

2 hetente szerintem erős túlzás uh-ra menni, ha minden rendben. Ha a doki erőlteti úgy, hogy nincs különösebb oka, akkor váltani kell, egyértelműen lehúzás. De anyukák között is van, akit ez nyugtat meg és inkább perkál kéthetente, a doki meg hülye lenne nem fogadni. Szerintem felesleges, csak hallgass a megérzéseidre és bízz magatokban. :)

Laborba csak akkor éri meg magánba menni, ha az valamiért neked jelentős könnyebbséget jelent. A gondozást érdemes helyi tapasztalatok alapján mérlegelni (pl. helyi facebook csoportokban érdeklődve), a genetikai uh-t én nem bíznám állami kezekre, szerintem az nagyon fontos, nem lehet felületes, nálunk nem túl jó hírű a helyi szonográfus. Ha meg már magánba mész a genetikai uh-kra, akkor olyan helyre menj, ahol niftyt is csinálnak, így egyben letudható (bár mocskosul fáj kifizetni a végén a számlát :D).

A legjobb, hogy a rendszer abszolút átjárható, tehát dönthetsz úgy, hogy elmész sztk nőgyógyászhoz, majd ha nem jön be, akkor utána mész inkább magánba. Elmehetsz sztk genetikaira (ha kapsz időpontot), ha nem jó érzéseid vannak vele, akkor legközelebb menj inkább magánba. Ami nagyon fontos szerintem, hogy érezd magad komfortosan és mindiiig hallgass a megérzéseidre. Ha neked nem volt elég alapos az sztk-s 12. heti genetikai, akkor inkább menj el magánba is és utána csak oda. Igaz ez bármilyen magánorvosra is. Ha úgyérzed 25 ezerért 10 perc alatt kitessékel a futószalagon és nem kapsz minden kérdésedre választ, akkor válts dokit! A legfontosabb, hogy biztonságban érezd magatokat, amihez az kell, hogy biztos szakemberek vegyenek körül, akik korrektül tájékoztatnak és nem lehúzni akarnak.

2022. jan. 1. 17:28
 23/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm utolsó 🙂 Azt hiszem kicsit nyugodtabb lettem 🙂
2022. jan. 1. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!