Pozitív lett a tesztem, és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mikor, hova menjek orvoshoz, állami vagy magán.A magán kb 500 000 Ft mire letelik a 40 hét. Vagy kevesebb? De milyen az sztk?Egyáltalán mikor és hova kell menjek majd először?
Attól is függ szerintem hogy működik helyben az sztk alap. Nálunk nem ugyanahhoz az orvoshoz megy mindig az ember. Jut időpont, amikorra jut, az lesz bent, aki... Engem ez zavart volna, arról nem is beszélve, hogy sokan panaszkodnak rá, hogy 9-re volt időpontja és délben hívták be.
A dokit nem lehet tudni milyen gyakran szükséges. Én 20 hetes vagyok, eddig kétszer voltam nála. A várandósgondozás 22 ezer forint nála. Most megyek majd harmadszor. Plusz a második genetikaira, ami alkalmanként 24 ezer. Vagyis eddig a magánorvos szerintem vállalható összegbe került. Állami kórházban is dolgozik, ott ahova tartozunk, így mindenről jó tájékoztatást ad, naprakész a protokollból és hogy mi hogyan fog történni.
Laborba sztk alapon járok, illetve csináltattunk penát, de az nem kötelező ugye. Az drága, de az akkor is az, ha sztk alapon jár az ember, szóval mindegy.
Ha problémamentes a terhességed, akkor nagyon nagyon max havi, de inkább 2 havi egy vizsgálattal lehet számolni, a végén nst-re már mehetsz oda, ahol szülni fogsz.
Érdemes a terhesség megállapításnál a dokit megkérdezni mi hogy megy helyben. Nálunk a megállapítás után kell menni a védőnőhöz, kiállítja a kiskönyvet, aztán a háziorvos bepecsételi, nálunk EKG-t is csinál. A kiskönyvvel lehet menni a laborba, aztán genetikai uh a 12. héten, majd az eredményekkel vissza gondozásra a dokihoz. Így megvan minden kontakt, gyakorlatilag mindenki mondja már, hogy kihez mikor kell menni legközelebb. :)
A magán lehet nagyon tól-ig, attól függ mennyi plusz dolog jön rá. Nekem az első trimeszter 191 ezerben állt meg, ez lehetne 97 ezerrel kevesebb, de nekem kellett újbóli vizelet, aztán urológia, volt sos konzultáció vérzés miatt, meg az első szokásos hiba, hogy túl korán mentem, de barátnőmet a pozitív tesztem előtt egy nappal tolták be méhen kívülivel a műtőbe így az nálam amolyan pánik reakció volt, amikor ennyire testközelből van valami az embert nem hagyja nyugodni.
A magán doki javasolja a havonta találkozást, persze, hiszen jó pénz, de nem kötelező! Nekem pl a javaslata szerint január első hetében kellene mennem, majd a közepén a 18. heti genetikára, majd két hét múlva amikor lejár az egy hónap megint hozzá. Na ezt azért nem :D (dokim 22, genetikai 30) 1 hónapon belül 74ezer 3 uh-ra azért khm…
Urológián a doki jó arc volt és megmutatta a bébit is a vese uh után, ezért csak a genetikára fogok elmenni és max egy hónap múlva a laborok után vissza a dokimhoz.
Viszont nálunk a hiper szuper sztk-ban nincs ultrahang (wtf???) 3 várossal odébb kellene menni miatta államiba. Plusz a labort se tudták volna egy helyen megcsinálni, (vércsoport miatt máshova kellett volna menni) kismamaként pedig annyira nem poén éhgyomorra vérvételre mászkálni főleg, hogy kb. 10 órára adnak időpontot, aki meg kel 6kor annak igazán nem ideális.
Úgyhogy én maradtam a magánnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!