Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekvállalás úgy, hogy a...

Gyermekvállalás úgy, hogy a leendő anyukának még nem volt munkaviszonya egyáltalán! Így milyen állami támogatástól esik el? (Csak hozzáértő kommenteket! )

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:
A béred 70, majd 168 nap elteltével a béred 60%-ét kapnád a gyerek 2 éves koráig. Ettől esel el. Igy csak alanyi jogon járó gyest kapsz, a gyerek 3 éves koráig, ami havi 28.500 Ft.
2011. jan. 10. 14:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Az első jól írta. Mai világban 0 munkaviszonnyal szülni nagy kitolás. Kivéve ha kőgazdag a családod. Akkor mindegy.
2011. jan. 10. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Alanyi jogos a GYES jár, ezt mindenki megkapja, még az is, aki nem dolgozott. Jelenleg 3 éves korig jár ez a juttatás. Aki dolgozott, az a bére után kapja a GYED-t. Ezeket a juttatásokat az anya kapja.

A gyermekek után lehet családi pótlékot igényelni, ennek összege a gyermekek számától függ, illetve ha a gyermek tartósan beteg,akkor ez az összeg is magasabb.

Aki gyermekvállalás előtt nem dolgozott, az ne várjon túl sokat, elég méltányos a három évig járó 28500.- Forint. Igaz, ez nem sok, de ennyit kap egy sosem dolgozott nő, illetve egy 20 éves munkaviszonnyal rendelkező nő is!

2011. jan. 10. 14:11
 4/5 Tinker Bell ***** válasza:

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de ez engem is érdekel.

Hány napos munkaviszony kell ezekhez a támogatásokhoz?

2011. jan. 10. 14:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Jól írták le a dolgot sajnos nekem se volt meg a kellő időm babavárás előtt.+ hónapot dolgoztam és megtudták a terhességemet(sok hányás)és felbontották a próbaidőmet:(:(:(Én is csak a 28500ft kapom és persze a családi pótlékot.A kettő együtt 39995ft:(

De nálunk szerencsére a párom jól keres és szülők is támogatnának ha úgy adódna.De nem mindenki teheti ezt meg sajnos.

Ha szorult helyzetben lettem volna én nem tartottam volna meg ilyen világba.

Sok sikert

2011. jan. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!