Nifty tesztet csináltassak vagy a mèhlepènyboholy (cvs) vizsgálatot? 39 èves vagyok nem szeretnèk beteg babát de a szúrástól, vetèlèsi kockázattól nagyon fèlek , de biztosabb eredmènyt ad.Szüksègem lenne tapasztalatokra 🙏
Mi nemrég voltunk az Istenhegyin, először a kombinált tesztet + Niftyt kértünk.
A kombinált tesztből kijött, hogy 1:18 az esély a Down-szindrómára. A biológus doktornő felvázolta nekünk a lehetőségeket:
1. vagy megvárjuk a Nifty eredményét, ami elképzelhető, hogy szintén kockázatot mutat - és ha tényleg így van, akkor utána CVS.
2. vagy egyből bevállaljuk a CVS-t a biztos eredmény érdekében - a vetélési kockázatra nekünk 0,5-1%-ot mondtak.
A CVS-t választottuk: korántsem volt olyan borzasztó, mint amire számítottam, ráadásul nagyon profi csapat, teljesen biztonságban éreztem magunkat. Sokat kellett utána pihenni, 1 nap ágynyugalom, semmi fizikai megterhelés egy hétig.
A mintavétel hétfőn volt, csütörtökön már hívtak, hogy negatív lett az első eredmény, majd két hét hét múlva ezt újra megerősítették egy másik elemzés után, akkor kaptam meg a végleges leletet.
A kombinált teszt 50.000,- Ft volt, a CVS pedig 95.000,-.
Verifit csináltattam 39és 41 évesen is. 41 évesen Downos baba volt, igazolta a méhlepény biopszia.
97 % ra írta a vérteszt.
A hasbaszuri után én nem pihentem, emeltem a 2 éves fiamat, gondoltam jobb lenne ha a természet segítene, de még egy görcsöcske sem volt.
14-es : sajnálom , nehèz lehetett.
Pont ez miatt kezdek hajlani a cvs -re , mert ha a teszt pozitívat mutat akkor így is úgy is szúrni kell. A fèrjem a a szúrás fele hajlik ,amiatt is mert a genetikusunk ezen az állásponton van , ès ezt tartja megbízhatóbbnak
16 anyai nem becslés ott is a magzat DNS ét nézik.
14 vagyok a verifi eredményét pénteken kaptam meg az nap voltam a genetikusnál a sotén, ő intézte a fizetőst is, adta az időpontot keddre a hasba szurira, péntekre meg is volt az eredmény, a dokim hétfőre ki is írta a műtétem 14.hétben voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!