Mandulamütét után kevesebbet lesz beteg a gyerek, mik a tapasztalatok?
6 évesen nem kellene kivetetni - kb akkor zárul le az állandó felső légúti betegség korszak. Ennyi idősen, vagy idősebbek csak akkor szokták az eltávolítást javasolni, ha állandó gyulladasban van és egyéb panaszokat is okoz, Pl hajhullast.
Az esetek kb felében az eltávolítás után az addig lecsó légutat érintő betegség valóban lehuzodik, így súlyosabb, nehezebben kezelhető lesz.
Én a helyedben el vinnem meg minimum egy másik orvoshoz, szakvéleményt kerni
Konkrètan a műtèt előtt sokxor volt arcüreggyulladása , azóta egyszer sem már ha az orrmandulájáról van szó!!
Nyáron vetetem ki a torokmanduláját mert állandóan a torkàra húzódik a nyavaja!!
19 évesen vették ki mert előtte való 10 évben évi átlagban 6-7 mandulagyulladásom volt 40 fokos lázzal két hét fekvéssel
1-2x volt még utána nagyobb torokgyulladásom de ennyi
azóta max picit kapar a torkom pár napig de más nincs
8 éves koromban vették ki mid két mandulámat. Azóta egyszer SEM voltam beteg! Előtte állandóan és 40 fokos láz kísérte. Azóta lázas sem voltam egyszer sem.
27 éves vagyok. Jelentem, makk egészséges! :)
Nekem 10 évesen vették ki, mert mindig be volt gyulladva és beteg lettem.
Azóta nagyon ritkán kapok el valamit (szerencsére).
Viszont ha ki kell venni tutira, akkor jobb minél előbb, mert később rosszabb a műtét. Több ismerősömnek felnőttként (18-30 évesen) vették ki és mindannyian iszonyatosan megszenvedtek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!