Nifty tesztet csináltassak vagy a mèhlepènyboholy (cvs) vizsgálatot? 39 èves vagyok nem szeretnèk beteg babát de a szúrástól, vetèlèsi kockázattól nagyon fèlek , de biztosabb eredmènyt ad.Szüksègem lenne tapasztalatokra 🙏
Én minden terhességemnél Prena-t csináltattam. Kb. ugyanannyi a pontossága, mint az amniocentézisé, csak ha problémát igazol, akkor azt nem fogadják el diagnosztikus értékűként.
A legnagyobb csomag most már minden betegségre szűr bizonyos DNS méretig.
Szerintem mindenhol előnyben részesítik a vértesztet a szúrással szemben első körben és nem hiszem, hogy az ára miatt mivel nekik nem sok hasznuk van rajta gondolom, ugyanis tőlük független laborba küldik a mintákat.
Nifty Pro 215.000 Ft, Nifty Pro+ 248.000 (ebben genetikai ultrahang is van), illetve mindegyik csomaghoz tartozik biztosítás:
1. Ha a teszt eredménye „magas kockázatú” a 21-es, 18-as vagy 13-as triszómiák valamelyikére, a biztosító cég fizeti a további prenatális diagnosztika költségeit, a magzatvíz vagy korion mintavételt, és a kromoszóma analizálást. Ezekben az esetekben az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum ingyenesen vállalja a mintavételt és a kromoszóma analízist.
2. Amennyiben a teszt eredménye „alacsony kockázatú” vagyis „negatív”, de az újszülöttnél egy éven belül mégis diagnosztizálják a 21-es, a 18-as vagy a 13-as kromoszóma triszómiák valamelyikét, a biztosító társaság 200 000 RMB-t (jelenlegi árfolyamon kb. 32 000 USD) fizet a prémium biztosítási szerződés alapján.
A biztosítás minden Nifty-teszt mellé alanyi jogon és ingyenesen jár, de mivel a Nifty vérminták kiküldése a személyes adatok védelme érdekében kódolt azonosítóval történik, a biztosításra külön szerződést kell aláírni, hozzájárulva ahhoz, hogy az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum a biztosító részére a kismama személyes adatait átadja.
Egyébként egy amniocentézis ára itt 130.000 Ft, egy biopszia vizsgálat pedig 110.000 Ft ha nem Niftyt csináltatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!