A 12. heti genetikai uh és kombinált teszt mellett fontos még elmenni genetikai tanácsadásra, pontosan mi történik a genetikai tanácsadáson, ami a 12. hetin nem?
Én ezt értem, csak ennek így nincs értelme.
Ha úgy is elmész Prenára, akkor felesleges a kombinált tesztért fizetni, mert a Prena sokkal megbízhatóbb.
Tehát most kifizettél 12 ezret a kombira, aztán kifizetsz minimum 75-öt a prenára (ha a legkisebb, csak down-ra szűrős verziót kéred), szóval 12 ezer forint feleslegesen kuka.
Az amniocentesist pedig 37 év felett kérheted, de nyilván a vetélési kockázat miatt megfontolandó. Ha minden ok lenne az UH-on, én sem kérném, hanem elmennék prena tesztre.
De azt sem árt tudni, hogy ezek (a prena is) csak szűrőtesztek. Ha valamelyik pozitív, meg kell erősíteni amniocentesissel, csak szűrőteszt eredménye alapján nem lehet terhességmegszakítást kérni.
Szóval időben is úgy érdemes kalkulálni, hogy ha gáz van, még arra is legyen idő.
Engem nem nyugtatna meg a kombinált ezért nem is csináltattam főleg hogya verifit mindenféleképpen megcsináltattam volna.
16 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!