33 éves lombikos kismama vagyok.13hét 2naposan kombinált tesztet csináltattam. A Down-kór:1:420. Volt másnak is ilyen? Természetesen időpont már van genetikai tanácsadásra Szegedre. Ill. véleményeket szeretnék kérni a szegedi gen. Tanácsadóról.
Ne aggódj, csúnya szám, de nem hinném, hogy gond lenne. Nagyon - nagyon ritka, hogy ilyen arányszám mellett beigazolodjon a Down-kor.
Orrcsont látható volt? Tarkoredo mennyi volt?
Kolléganőmnek 1:6 hoz eredmény volt, és ciszták voltak a magzat agyában,szívében,az orvos mondta, hogy készüljenek fel olyan rossz az eredmény, hogy az amniocentézis csak protokol az abortuszhoz.Teljesen egészséges, okos 8 éves kisfiú már:)
Szerintem csináltass amiocentézis,bár ezt el fogják mondani a genetikán.
Ez az arányszám amit kaptál, csak annyit mutat, hogy ezekkel az értékekkel 420 terhességből 1 beteg.
Köszönöm, ne aggódj, nem lesz baj!
A hcg cagy a papp-a lett kiugró?
Egyébként ha jól emlékszem, maga a lombik is ront az aranyszamon, mert indukált terhessegnel magasabb az esely a kromoszomarendellenessegekre.
Ha nem lombikos lennel, valoszinuleg kedvezobb aranyt kaptál volna, mint ahogy ugyanazokra az ertekekre is joval kedvezobb aranyt kap egy 25 éves, mint egy 35.
PAPP-A: 0,661 MoM
hCg. : 2,483 MoM
Szerintem nem lesz gond, 5 MoM-ig születnek egészséges babák, meg ugye felette is.
Voltál már tanácsadáson?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!