Sztk alapon is megvizsgálnak mindent, ami fontos?
Idén lettem terhes és sose volt saját nőgyógyászom, én a kerületemhez tartozó éppen aktuálisan ráérő orvoshoz mentem mindig (általában csak rákszűrésre). Biztos van modernebb meg csilivilibb rendelő Budapesten, de az orvosok velem mindig korrektek voltak itt, így arra gondoltam nem járnék külön magán rendelésre csak sztkba, és a genetikai vizsgálatokra mennék el egy komolyabb laborba (pl istenhegyire). Szerintetek ez elég lesz? Nem a babán akarok spórolni, csak nem látom értelmét most orvost vadászni, tekintve, hogy a változások miatt egyelőre nem lehet fogadott orvos sem majd a szülésnél.
Aki nem járt magánrendelésre, annak is megnéztek minden fontos dolgot? Nem szeretném, hogy kimaradjon 1-2 fontos vizsgálat, mert sztk alapon "nem jár" vagy ilyesmi.

Nem volt orvosom, a kombinált teszteket is az ambulancián, tb alapon csináltattam.
1000%ig meg voltam elégedve.
Ahogy szülés is az ügyeletesnél volt, ott is minden rendben volt.
Aztán volt egy vetélésem, maga a vizsgálatokkal nem volt baj, a műtétnél annál több.
Most 8 hetes terhes vagyok, sztintén nincs dokim, csak annyi, hogy nem a megyei kórházba megyek, ahova az első 2nél, hanem egy másik városiba. Itt mégjobb a színvonal.

Nincs olyan fontos vizsgalat, ami TB alapon “nem jar”. En maganhoz mentem vegul, de o se “huz le”, csak a kotelezo vizsgalatokat vegezteti el, nincs felesleges feláras UH, csak a harom kotelezo.
Magan es Sztk-s orvos is lehet feluletes, de a vizsgalatok miatt sztem ne aggodj, foleg ha nem problemas a terhesseg.

Ha eddig korrekt ellátást kaptál és meg voltál elégedve a színvonallal, akkor semmi gond nem lesz. A szükséges vizsgálatokat elvégzik, nem fogsz hátrányt szenvedni ebből a szempontból.
Én magánorvost választottam, de nem a kérdésben szereplő megfontolásból, hanem a stílus/hozzáállás miatt. Egyszerűen annyira bunkók az sztk-ban, ahova tartozom, hogy nem tudtam volna végigcsinálni a terhességem, ha oda járok. (Bennem felmerült, hogy csak én vagyok a hisztis és túlérzékeny, de a férjem nálam sokkal-sokkal jobban kiakadt rájuk.)

Köszönöm a válaszokat, akkor egyelőre járok tovább az sztk orvoshoz, ha úgy érzem valamit nagyon kihagynak a kérésem ellenére is, akkor legfeljebb kiegészítem magánorvosnál is.
Képet én se kaptam különben, de a monitort megmutatta az ultrahanggal, nekem egyelőre csak paca és buborék, de később biztos izgibb lesz. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!