Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi történt az elmúlt 20 évben...

Mi történt az elmúlt 20 évben a terhesség körül?

Figyelt kérdés

20 éve szültem az elsőt. Nyugodtan semmi hajcihő nem volt, vizsgálat is csak ami tényleg kell. Szóval örömmel nyugalomban vártuk a gyereket. Könnyű szűlésem volt, semmi beavatkozás.

Most újra gyermeket várok és tátom a szám h majd 3x annyi vizsgálatra akarnak küldeni. Folyamatos paráztatás, zsarolás... Olyan érzésem van h belém akarják beszélni hogy a terhesség valami nem is tudom milyen hatalmas veszélyes jaj állapot.

Mi történt, hogy ilyen felhajtás lett a terhesség? Értetlenkedek és csak nézek ki

a fejemből. De a babaholmik körül is, a gyermekgondozás, és az egész téma.

2020. aug. 13. 08:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

De jo neked.

Sajnos nekem nem ilyen jo a tapasztalatom 😔

2020. aug. 13. 13:49
 12/16 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem te dramtizàlod túl az egészet.... Mellesleg 20 éve lehet, hogy csak a szerencsén múlott, hogy egészséges a gyereked. Én pl. beteg gyereket nem tartanék meg. A másik,hogy változott a világ, minden 10.nőnek valami hormonproblémàja van. Oda kell figyelni. Régen abbòl se csináltak ügyet, hogy esetleg -tönkre ment a kismama foga...
2020. aug. 13. 13:55
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

38 vagyok csak. De akkor sem erzem indolkotnak a 3x annyi vizsgalatott.

Csak? 🙈 Attól hogy neked nem indokolt, szerencsére az orvosoknak az 35 (!) fölött. Nem véletlen.

2020. aug. 13. 14:25
 14/16 anonim ***** válasza:
66%
Magyarorszagon az egészségügy szereti betegségként kezelni a terhesseget
2020. aug. 13. 15:09
 15/16 A kérdező kommentje:

Igen ezt vettem eszre en is. 😔

Soha nem szedtem hormonalis fogamzasgatlot. Ovszer, megszakitas es ismerem a testem 😁

Ha minden leletem normalis akkor miert kuld el ujra ??? Ezt magyarazd meg nekem!

Abszolute erteken belul vagyok nem hiztam sokat sot mondhatnam h alig. Aktiv eletet elek. Egeszsegesen etkezem. Semmilyen betegsegem nincs es a felmenoim kozott sem akad olyan ami veszelyezetsegre adna okot.

Es nem nem gondolnam h en dramatizalom tul a dolgot. Mar a dokinak is mondtam nem beteg vagyok csak varandos!

2020. aug. 13. 16:42
 16/16 anonim ***** válasza:
85%

A régebbi terhesgondozásról nincs tapasztalatom, így erről nem tudok írni, de én a babák/ kisgyerekek (védőnői/ orvosi) gondozását is túl soknak érzem.

Minden 2. gyerekre rásütik, hogy sni, meg bth, pszichológus kell, ilyen allergia, amolyan. Régen mi volt... visszahúzódó a gyerek? Nem baj, ő ilyen. Nem olvas perfect előben? Majd fog másodikban. F*sik a tejtől? Akkor keveset igyon.

Biztos van jó oldala is, hogy jobban figyelnek, de én inkább hátrányát látom a környezetemben.

2020. aug. 13. 17:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!