Mi történt az elmúlt 20 évben a terhesség körül?
20 éve szültem az elsőt. Nyugodtan semmi hajcihő nem volt, vizsgálat is csak ami tényleg kell. Szóval örömmel nyugalomban vártuk a gyereket. Könnyű szűlésem volt, semmi beavatkozás.
Most újra gyermeket várok és tátom a szám h majd 3x annyi vizsgálatra akarnak küldeni. Folyamatos paráztatás, zsarolás... Olyan érzésem van h belém akarják beszélni hogy a terhesség valami nem is tudom milyen hatalmas veszélyes jaj állapot.
Mi történt, hogy ilyen felhajtás lett a terhesség? Értetlenkedek és csak nézek ki
a fejemből. De a babaholmik körül is, a gyermekgondozás, és az egész téma.
Ne vedd sértésnek, de feletted is elment az a 20 év, nagyobb a rizikó, több a vizsgálat.
Meg persze már a gyereknevelés is külön üzletág, már az sem mindegy egyeseknek, milyen babakocsi,ágy,pelenka van...
Hát nézd, mindennek van előnye és hátránya is.
20 éve talán nyugisabban várhattad a babát, mert nem volt ennyi rémtörténet, de ha baj történt volna, akkor komolyabb lett volna a baj is.
Mire gondolok?
Anno pl. méhen kívüli terhességet sokkal később vettek észre, amikor már muszáj volt kivenni a petevezetőt, ma azért ezt korai ultrahanggal meg lehet előzni.
Ha beteg babát vártál, talán csak születéskor derült ki, most előre tudják, ha élettel összeegyeztethetetlen betegsége van, dönthetsz, vállalod-e?
Bizonyos betegségeket pedig már eleve meg tudnak elözni/gyógyítani méhen belül.
Ha vérzel, tudnak valamit kezdeni veled és nem legyintenek, hogy pihenj, vagy elmúlik vagy nem.
Szóval igen, most stresszesebb a terhesség, viszont egészségesebb a "végeredmény".
Ez is a pénzről szól. Egy magán uh 15-20 ezer, laborok, vizsgálatok úgyszintén. Ha félsz, megcsináltatod. Ha félsz, hogy leszrnak, megfogadod az orvost, szülésznőt, sőt lassan dúlát, ápolót, meg még az ablakpucolót is, biztos, ami biztos. Aztán a prenatális tanácsadó, a szoptatási tanácsadó, a tanácsadó tanácsadó is megmondja, hogyan kell ezt csinálni, aztán a mindent is fejlesztő óvodaelőkészítő nyelvoktatás, meg a zseniképző tanfolyamok és kiegészítők elmondják, hogyan legyen sikeres a 10 hónapos Benettke...
Amennyit tudnak, le fognak rólad gombolni.
6!
Mi köze hozzá? Gyereket a szülő vállal, nem a testvér.
Kérdező!
Fejlődött az orvostudomany, igy tobb mindentbtudnak vizsgalni. Te dontod el, hohy mit akarsz es mit nem.
A nagy koszonom jol fogadta 🙂 mar kulon el tolunk.
38 vagyok csak. De akkor sem erzem indolkotnak a 3x annyi vizsgalatott. Pl miert kell havonta vervetel es vizelet?
Sztk orvosom van nem magan. Feleslegesnek erzem a magaorvost ahogy a legtobb dolgot is. Igy vissza is utasitom. Mondtam neki h a leheto legkevesebbszer szeretnek orvost latni. A kotelezo oke de a pluszt kosz nem lerem. Dulaval szulok - ez elsore is jo otlet volt. (Igaz akkor meg nem igy hivtak oket es mint kozeli hozzatartozo jott velem be.)
De a babadolgok is. Bemegyek par textilpelusert es rogtom ram akarnak tukmalni ezer dolgot. De a babakocsi vasarlas is ilyen volt. (Inkabb hasznaltat vettem pedig nem lenne gond az uj de az eladok stilusa...) A tobbit rendeltem vagy asztalossal keszitettem el. Komolyan a asztalos olcsobb volt mint a bolti butor. Ne jo ez meg elmegy.
De h allandoan csak a remtortenetekkel piszkalnak. Folyamatos a kerdesek h mekkor miert ekkora csak miert nem tudod h fiu/lany, keretlen jo tanacsok, lassan inkabb elkoltozom egy tanyara...
Kismamatornak is a versenges megy. Meg szerencse h a jogaoran nincs ilyen... De a remdeloben is h juj biztos kidobta a ferje h egyedul jon. Meg hogy 8honaposan mi az h autot vezetek.
Kiakadtam bocsi!
"Pl miert kell havonta vervetel es vizelet?"
Nem kell, trimeszterenként kell egy, nem havonta.
Én magánorvoshoz járok, de semmi extra vizsgálat nincs, csak amit én akartam és kifizettem.
Nem tudom hol élsz, de én ezekből amit leírtál, semmit nem tapasztalok. 36 hetesen simán vezetek és senkit nem érdekel, a férjem a vírus miatt sokáig sehová nem jöhetett, de azóta sem igazán jön, mert nem ér rá általában kora délután. A kórházba, nst-re nem jöhet. Ez sem érdekel senkit. 4. vagyok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!