Túl fogja élni?

Figyelt kérdés

31 hetes terhes vagyok. A babám kb 700g. A méretei alapján 4-5 hét lemaradásban van. A leleten még szerepel centrizált keringés,lepény eredetű lemaradás.

Annyira kétségbeestem, hogy semmit sem tudtam megkérdezni.

Mi lehet ennek a végkimenetele? Ezek mit jelentenek?

Valaki volt már hasonló helyzetben? Velük mi történt?

Teljesen össze vagyok zavarodva.

2020. máj. 22. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/105 anonim ***** válasza:
92%
Mindenképp orvossal kell beszélned, ezt így innen nem lehet szerintem megmondani, mert mindenkinek egyéni, nincs két egyforma terhesség.
2020. máj. 22. 11:41
 2/105 A kérdező kommentje:

Hétfőn megyek ctg-re. Ott találkozok az orvosommal.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy volt e vki hasonló helyzetben. Ennyire kicsike. Ez nagyon aggasztó

2020. máj. 22. 11:44
 3/105 anonim ***** válasza:
100%

Hat ez tenyleg aggasztó. Sajnálom. De senki nem tud erre neked ismeretlenül válaszolni hogy tul fogja e élni a picur.

Az 500-1000 grammos koraszülötteknel már több mint 50% a tuleles aránya, szóval ha esetleg annyira nem fejlődik, pl méhlepény probléma miatt, hogy inkább javasolják befejezni a terhességet, akkor is több esélye van, hogy életben marad, mint hogy nem.

2020. máj. 22. 12:02
 4/105 anonim ***** válasza:
100%
De ilyen gonddal a terhes patológian kéne fekudnod szerintem, lehet érdemes lenne most felhivnod egy orvost, vagy bemenned ugyeletre, bármi, nehogy ezen múljon!
2020. máj. 22. 12:04
 5/105 A kérdező kommentje:

Tegnap voltam magánorvosnál. Én is azon agyalok, ha tényleg ekkora a baj akkor mit keresek még mindig itthon? Miért nem irányított egyből a kórházba. Vagy ennyire nem érdekli őket?

Olyan nehezen jött össze a pici, nem akarom, hogy baj legyen :(

2020. máj. 22. 12:23
 6/105 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj be nőgyógyászati ügyeletes rendelésre, vagy kórházba es mondd hogy ez a probléma es nagyon aggódsz. Biztos raneznek uh-val es az ottani orvos is mond ra valamit, es akkor jobban fogod látni, hogyan tovább.

Szerintem hétfőig nem tudnál úgysem tétlenül ülni, hogy mi van ha a méhlepény nem táplálja már.

2020. máj. 22. 12:32
 7/105 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyat, akinél 32 hetesen kevesebb mint 1 kg-val született a baba, sőt 37 hetesen 1200 grammal született babát is ismerek, és szerencsére jól vannak. De sajnos sok tragédiát is nyomon követhettem.

Nem értem, hogy miért nem fektetett be, Ha ennyire nagy a gond. Ki kellene vizsgálni mi okozza a lemaradást, mert oké, hogy lepényi eredetű, de a lepény gondoknaknis ezer oka lehet. Ha pedig jobban fejlődne kint a baba mint bent, akkor kellene tüdőérlelő. Sok esetben állok értetlenül egyes egészségügyi szakemberek viselkedése előtt.

Minden jót kívánok! De készülj úgy, hogy hétfőn befektethetnek. Legyen összekészítve a csomagod.

2020. máj. 22. 12:32
 8/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi kellene legyen a súlya, de 4-5 hét lemaradás nagyon sok. Nem értem miért nem utalt kórházba. Szobatársamnak ugyanez volt, de ő összesen a 31. hétig tudta húzni a szülést, 700 alatt volt a baba. A 700 grammos babákat már egészen jó esélyekkel meg tudják menteni és még bent is lehet őt tartani a hasadban, ha működik a méhlepény. Tüdöérlelö injekció mindenképpen kellene, ez nagyon fontos. Hívd fel a dokidat és utaljon be minél hamarabb.
2020. máj. 22. 12:55
 9/105 anonim ***** válasza:
100%
Az átlag súly ebben a magzati korban 1500 gramm. A 700 gramm nagyjából 25 hetes magzat súlyának felel meg. A súly egy dolog. Gyorsan szaladnak a grammok ilyen pici babákra, a kérdés az, vajon amúgy egészséges-e.
2020. máj. 22. 13:14
 10/105 A kérdező kommentje:

Volt magzatvíz mintavétel. Ott azt mondták minden rendben van.

Felhivtam az orvosom. Be kell feküdnöm a kórházba. Mindennap megfigyelik majd

2020. máj. 22. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!