Túl fogja élni?
31 hetes terhes vagyok. A babám kb 700g. A méretei alapján 4-5 hét lemaradásban van. A leleten még szerepel centrizált keringés,lepény eredetű lemaradás.
Annyira kétségbeestem, hogy semmit sem tudtam megkérdezni.
Mi lehet ennek a végkimenetele? Ezek mit jelentenek?
Valaki volt már hasonló helyzetben? Velük mi történt?
Teljesen össze vagyok zavarodva.

Hétfőn megyek ctg-re. Ott találkozok az orvosommal.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy volt e vki hasonló helyzetben. Ennyire kicsike. Ez nagyon aggasztó

Hat ez tenyleg aggasztó. Sajnálom. De senki nem tud erre neked ismeretlenül válaszolni hogy tul fogja e élni a picur.
Az 500-1000 grammos koraszülötteknel már több mint 50% a tuleles aránya, szóval ha esetleg annyira nem fejlődik, pl méhlepény probléma miatt, hogy inkább javasolják befejezni a terhességet, akkor is több esélye van, hogy életben marad, mint hogy nem.

Tegnap voltam magánorvosnál. Én is azon agyalok, ha tényleg ekkora a baj akkor mit keresek még mindig itthon? Miért nem irányított egyből a kórházba. Vagy ennyire nem érdekli őket?
Olyan nehezen jött össze a pici, nem akarom, hogy baj legyen :(

Szerintem menj be nőgyógyászati ügyeletes rendelésre, vagy kórházba es mondd hogy ez a probléma es nagyon aggódsz. Biztos raneznek uh-val es az ottani orvos is mond ra valamit, es akkor jobban fogod látni, hogyan tovább.
Szerintem hétfőig nem tudnál úgysem tétlenül ülni, hogy mi van ha a méhlepény nem táplálja már.

Ismerek olyat, akinél 32 hetesen kevesebb mint 1 kg-val született a baba, sőt 37 hetesen 1200 grammal született babát is ismerek, és szerencsére jól vannak. De sajnos sok tragédiát is nyomon követhettem.
Nem értem, hogy miért nem fektetett be, Ha ennyire nagy a gond. Ki kellene vizsgálni mi okozza a lemaradást, mert oké, hogy lepényi eredetű, de a lepény gondoknaknis ezer oka lehet. Ha pedig jobban fejlődne kint a baba mint bent, akkor kellene tüdőérlelő. Sok esetben állok értetlenül egyes egészségügyi szakemberek viselkedése előtt.
Minden jót kívánok! De készülj úgy, hogy hétfőn befektethetnek. Legyen összekészítve a csomagod.

Volt magzatvíz mintavétel. Ott azt mondták minden rendben van.
Felhivtam az orvosom. Be kell feküdnöm a kórházba. Mindennap megfigyelik majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!