Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Missed ab után mit szedjek,...

Missed ab után mit szedjek, mit vizsgáltassak?

Figyelt kérdés

Van egy kisfiam, aki 3 éve született, aztán most márciusban újra teherbe estem, nagy volt az öröm, h jön a tesó. Hétfőn kiderült, h nincs szívhang, tegnap volt a vákumos műtét.

Bár A+ a vérem, mégis termelt a fiamnál a szervezetem vmi ellenanyagot, amit nem vizsgáltak ki, mert h olyan fajta, ami nem megy át a méhlepényen. Bár a dokikban nem, bennem felmerült, h mi van, ha ez is gondot okozhatott most.

Teherbeesés előtt pajzs-, toboz-, és csecsemőmirigyet vizsgáltak, azok tökéletesen működnek.

Még kapargatom össze magam, de tanácsot szeretnék kérni, h milyen vizsgálatokat érdemes majd elvégeztetni a következő teherbeesés előtt, h kiderüljön ez az ellenanyagosdi, meg csak úgy egyáltalán, h minden rendben van-e. Nődokitól vagy házidokitól kérjek teljes vérképet és még mit érdemes?

2019. máj. 1. 07:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ahogy írták: tudom, hogy az adott személynek ez nem vigasz, de a koraterhességek nagy része végződik vetéléssel. Ha csúnyán akarom magam kifejezni: természetes szelekció. Általában van valami genetikai probléma az embriónál.

Teljesen felesleges egy csomó pénzt és energiát fordítani a kivizsgálásokra 1 missed ab. után. Pláne úgy, hogy gyakorlatilag neked már terhesség előtt szinte minden lényeges dolgot megnéztek.

Az is lehet, hogy végigmennél minden kivizsgáláson, nem találnának semmit, és mégis elvetélnél következőleg is. De nagyobb a valószínűsége, hogy most így sikerült, a legközelebbi meg egy teljesen normális terhesség lesz.

Az ellenanyaggal kapcsolatban: ahogy az orvos mondta: ami nem megy át a placentán, az nem okoz gondot. És ha mégis van, úgy sem lehet vele mit kezdeni. Szóval feleslegesen pörögsz. Ettől a túlzott mértékű stressztől meg nagyon akarástól nagyobb eséllyel fogsz megint elvetélni szerintem, mintha egyszerűen elengeded magad...

2019. máj. 1. 13:40
 12/15 anonim ***** válasza:

Trombózis panelt néztek?

IR?

Illetve az a baj, hogy sok minden okozhat még vetélést, amit csak fizetős úton vizsgálnak.

2019. máj. 3. 00:33
 13/15 A kérdező kommentje:

Én magán úton, fizetős módon gondoltam a kivizsgálást. Akik nekem ugranak, nem értem, milyen alapon teszuk, hiszen nem azt kérdeztem, h szerintük érdemes-e elmenni vizsgálatokra, hanem h mindenképp megyek, ez egy eldöntött tény és a vizsgálatok típusaira lennék kíváncsi.

Ha megfizetem az árát, biztosan megvizsgálnak, ilyen vilagban élünk.

Én nem szeretnék még 2 terhességet elveszíteni, h aztán mondjuk kiderüljön, progihiányom van. Azzal lehetne már most mit kezdeni.

Akik nekem ugrottak, nem tudom, vetéltek-e már, volt-e már bennük laminária, átélték-e már a gyász eme formáját, de ha ismerik is ezt, nem vagyunk egyformák. Ha ők várnának, megértem, de akkor minek írnak ide. Itt olyanok válaszát várnám, akiket vizsgáltak már és ismerik az utat.

2019. máj. 5. 16:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nekem 2 missed ab-om volt!

Már az első után elkezdődtek a kivizsgálások!

Genetikai,immunológia, hormonok,trombózisra való hajlam!

Magán orvoshoz járok , tőle kaptam beutalókat, manapság nem várják meg 3 vetélést.

Sok sikert kívánok , hogy ezt a nehéz időszakot átvészeld , soha nem fognak megérteni azok akik nem élték ezt át ❤

2019. máj. 5. 23:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Synlab-nál van 6 db panel amit ,,szoktak" kérni orvosok. Ha orvostól kapod a beutalót 50%-kal kevesebbet fizetsz. Ha csak úgy oda mész 300ezer. Ebben benne van minden amit vérből meg lehet állapítani.
2019. máj. 18. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!