Régóta próbálkozók! Akiknek sikerült teherbeesni, végül hogyan sikerült, mi volt a gond forrása, és milyen kezelés segített?
Itt vagyok en is a 6 evemmel.
Ebbol az elso 2 evben missedek voltak.1-1.
Majd 4 evig nem erdekelt csak a munka es a tanulas. Nem is jott ossze...
A 2 veteles utan teljes kivizsgalas! Genetika, hormon, immunologia, szoval minden es semmi bajunk nem volt!
Vegul ujra nekivagtunk a dolognak 4 ev csend utan.
Jott a lombik! Mentunk konzultaciora, de lett egy pozi tesztem, erre 6 hetesen elveteltem.
2 honap mulva kezdtuk a stimulaciot, de azert elotte befigyelt egy kemiai terhesseg is... Mar szinte titkolta ezeket!
Jott a beultetes es persze nem sikerult!
Majd 3 honap pihi utan nagyon vartam hogy kezdjuk a masodikat. Aztan nagyon vartam, es vartam es vartam de mar nem jott meg! 20 honapos a szerelmem! ;))))
Spontan fogant es akkor amikor semelyikonk nem szamitott mar ra!:)))) nekem egy csoda...
A kislányom bő 1,5 év próbálkozás után fogant 2010-ben
34 évesen szültem, úgy hogy a férjemmel tényleg rendszeresen együtt voltunk. Meddőségi központban is jártunk, mindent rendben találtak mindkettőnknél. Még adott nekünk a doktor úr 1/2 évet az inszem előtt és abban a 1/2 évben sikerült spontán teherbe esnem. Mivel a kislányunk elég "keményen" nyomta az éjszakázást, a párommal 2 éve gondolkodtunk el azon, hogy jöhetne egy kistesó. Mi balgák biztosak voltunk benne, hogy a második baba pikk-pakk összejön. Akkor 38 éves voltam. Abbahagytam a tablettát, és miután kiürült a szervezetemből megszűnt a havi ciklusom is. Közel 1 évembe telt, mire sikerült felállítani a pontos diagnózist PCOS IR-rel. De amikor ez megtörtént és elkezdtem diétázni, napi két tasak inofemet inni, és mozogni amennyit tudtam (biciklivel mentem a gyerekért az oviba stb.) valamint a 160 grammos diétát, 3 hónap múlva már volt peteérésem és a második peteéréses hónapban már lett is egy pozitív tesztem. Most 40 éves vagyok. Számunkra a tanulságok. 1 . Az első gyerek után nem kellett volna rögtön tablettát szednem, meg kellett volna várnom, hogy a ciklusom rendben van-e. 2.Ha nem jön össze a baba, a nőgyógyász mellett rögtön ajánlott felkeresni egy endokrinológust is. A második gyereknél is voltunk meddőségi központban és ott rögtön a lombikkal jöttek. Holott, mint később kiderült, az inzulinrezisztenciám miatt egy dolog, hogy teherbe esem, de azt a terhességet ki is kell hordanom. Kifizettünk volna egy csomó pénzt lombikra, és valószínűleg csak vetélések lettek volna belőle. Szerencsére a férjemmel a lombikot nem vállaltuk, végül is van egy gyönyörű egészséges kislányunk. Megbeszéltük, hogy először szedjem rendbe az egészségemet az a legfontosabb, ha meg összejön a következő baba az lesz a hab a tortán.Szerencsések vagyunk, mert én is olvastam az interneten, hogy valaki PCOS-val több éve próbálkozik. Bár én úgy vettem észre, ha IR-rel párosul a PCOS, akkor ha az IR-t rendbe tudja tenni az emberlánya elég jók az esélyei a teherbe esésre. Endokrin problémák esetén van egy nagyon jó pesti magán intézmény ha valakit érdekel szívesen megírom neki privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!