Hogy segíthetnék a barátnőmnek?
Ha pcos akkor valószínű ir is van.
Diéta,metformin,mozgás
Még annyi
Míg kezeletlen az ir addig el is fog menni a baba ha egyáltalán megtapad
Pszichológust próbáljon meg. Jó szakemberrel 10 ülés alatt is elérhető áttörés.
A sokáig, hiába várt terhesség úgy, hogy szervi kezelés volt/van, állandó stresszhelyzetet tart fenn, löki a kortizolt a vérbe. Az evolúció pedig még nem tudott lépést tartani a civilizációval, számára ez ugyanolyan állapot, mint a háború, éhínség - szaporodásra alkalmatlanná teszi önmagát. Érzékeny hormonális szabályozás, biokémia a háttere, de gyógyszeresen ebbe a részbe nem tudnak megfelelően belenyúlni.
Egy kognitív terápia (beszélgetős, nagyon leegyszerűsítve) sokat segíthet. Legrosszabb esetben egy kicsit megnyugszik és oldottabb lesz, kára nem származhat belőle.
Egyébéknt anyukám 6 évig szenvedett hasonló helyzetben. Egy alkalommal visszautasította egy jó barátnője meghívását valamilyen ürüggyel, míg a valódi ok az volt, hogy nem akart a gyerekével találkozni. Utána átgondolta, hogy ez nem állapot, hogy leépíti a gyerekes ismerősöket maga körül, mert ő nem tud teherbeesni.
Akkor elengedte a gyerektémát, apámmal megbeszélték, hogy összeházasodnak és gyermektelenül is boldogok lesznek.
Következő hónapban megfogantam.
Kezeletlen pcosel lombik. Gratula a szakembereknek
Irány a Mensmentis. Én 3 lombik után kerültem oda. 10 hónap múlva terhes voltam ( az volt az első próbálkozás miután kezelni kezdtek)
Legjobb baratnom szorgalmasan aviva tornazott. 6honap utan meglett azo erdemenye. :)
25 eves azota 20.hetet tölti a kislannyal.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!