Barátnőmnek ilyen szülés utáni depressziója van. Hogyan segíthetnék neki?
Nagyon sokat beszélgess vele vidám dolgokról, segíts neki a házimunkában. Menjetek le együtt sétálni, vásárolni. Esetleg vigyázhatnál a babára, hadd menjen magának venni ruhát stb :)
Nagyon rendes vagy egyébként, nekem is kéne egy ilyen barátnő :D
Hívtam sétálni, de nagyon fáj neki odalent a seb, aztán szegényem mozogni alig bír. :(
Alap, ő az egyetlen ember, aki megért engem, megteszem, amit tudok érte! :)
Azt tudod tenni, amit 1es írt. Bizonyos fokú depi sok kismamánál előfordul szülés után, már csak a hormonális változások miatt is. Ehhez hozzájön az egyedüllét.
Akkor viszont komoly a helyzet, ha már a babával kapcsolatban kifejezetten rossz érzései vannak. Ha ilyet veszel észre, akkor feltétlen tájékoztatni kell a védőnőt, vagy a gyerekorvost.
Gátsebre nagyon jó, ha veszel a patikában egy pár gumikesztyűt, vizet töltesz bele, be a fagyóba, ha megfagyott a víz, akkor az egészet egy tiszta pólóba vagy kéztörlőbe tekerve mehet odalentre, nekem kiválóan csökkentette a gátseb okozta fájdalmat.
A babybluesra gyógyír az omega3, a kimozdulás, de ha nagyon nem akar, akkor - ahogy előttem is javasolták - vedd át tőle egy kicsit a picit, hadd foglalkozzon addig magával (vagy aludjon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!