Segítség PCOS?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! A Mai napon tudtam meg,hogy PCOS-em van! :(márc 12.én volt utolsó menzim ezért is kerestem fel a dokit ! a párommal már 8.hónapja próbálkozunk babával de semmi!:( azt mondta a doki,hogy operálni fognak 1hónap múlva,időpontot is adott :(!

Nagyon félek,hogy nem lehet babám soha ez miatt! Valaki aki hasonló cipőben jár/járt? Tudna mondani valamit? Köszi szépen! :(

#teherbeesés #gyerekvállalás #policisztás szindróma
2016. máj. 4. 12:48
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
A PCOS egy összetett betegség eredménye. Endokrinológushoz elküldött legalább műtét előtt? Ha nem, mindenképp menj el. Ha tudsz, mens mentises rendelőt keress, ott helyén kezelik a dolgot.
2016. máj. 4. 12:51
 2/28 A kérdező kommentje:
Nem,nem küldött el,de a vérem küldi kivizsgálásra ...gondolom utána fog tudni többet,ezért sem mondott még ezzel kapcsolatban semmi mást! :(
2016. máj. 4. 12:54
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez van, úgy derült ki, hogy meddőségi központba mentünk, mivel 1 évig próbálkoztunk, és semmi. Az orvos elküldött inzulin rezisztencia vizsgálatra, ahol kiderült, hogy hiper IR-em van, és emiatt alakult ki a PCOS. Kaptam gyógyszert, és elküldött endokrinológushoz. Ha minden jól megy, és be tudják állítani az inzulinomat, akkor elvileg a PCOS is meg fog szűnni, mivel ez annak a mellékhatása.

Mindenképpen menj el egy terheléses IR vizsgálatra bármilyen műtét előtt, mert ha "csak" ez a baj, akkor egy diétával és gyógyszerrel ki tudnak kezelni.

Műteni csak akkor kell,ha miómád van, és nem ciszták.

2016. máj. 4. 13:18
 4/28 anonim ***** válasza:

Nem mennék műtétre!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.mensmentis.hu Itt kaptunk segítséget és két babát.

2016. máj. 4. 13:54
 5/28 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

Sajnos nekünk kicsit messze van Pest,mivel Szlovákiában lakunk!

Pénteken megyek egy másik nőgyógyászhoz,és meglátjuk'hogy Ő mit fog rá mondani! :( remélem minden rendbe jön,nagyon félek :(

2016. máj. 4. 15:15
 6/28 anonim ***** válasza:

NE nőgyógyászhoz menj, hanem endokrinológushoz!!!

Van Facebook csoport tele információval, és a MensMentis-ben van távkonzultáció is.

2016. máj. 4. 15:20
 7/28 anonim ***** válasza:
2016. máj. 4. 15:26
 8/28 Manka68 ***** válasza:

A műtét arról szól, hogy a már meglévő cisztákat kiégetik. Semmit nem tesznek az ezután kialakuló ciszták ellen, ráadásul sérül a petefészked is, a benne lévő egészséges még meg nem érett petesejtekkel. A PCOS alapbetegsége az inzulin rezisztencia, ami ha rendesen kezelve van a hármas (diéta, mozgás, metformin) kezeléssel, a ciszták maguktól eltűnnek, nem jönnek újak, helyreáll a hormonháztartás és esély lesz a spontán babára.

Én nem hagynám magam megműteni.

2016. máj. 4. 17:26
 9/28 A kérdező kommentje:
Meglátjuk,mit mondanak pénteken! Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! Aranyosak vagytok!
2016. máj. 4. 18:09
 10/28 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is ir-em van pcos jellegű petefészekkel. M hónap diéta és metformin szedése után most tiszta a petefészkem, tegnap voltam uh-n. Nem műtötték. Endokrinológus segített. A nőgyógyász csak minden hónapban ellenőrízte a változást. Múlt hónapban még két cisztám volt.
2016. máj. 5. 06:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!