Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mondanátok valamit ezekre az...

Mondanátok valamit ezekre az értékeket?

Figyelt kérdés

éhgyomri glucose: 5,0

60 perces 6,1

120 perces 4,7

inzulin 5,9

inzulin 60 perces:110,4

inzulin 120 perces: 51,0

homa index 1,31

2016. febr. 8. 12:06
1 2
 1/13 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Sajnos nagyon nem jó.

Az inzulin terhelésre nagyon megemelkedik, ez azt jelenti, hogy a sejtek már nem elég érzékenyek a normál adagra (az éhomi értéknek maximum 5-szöröse lehet). A hatalmas inzulinválasz miatt a 120 perces cukor az éhomi érték alá esik, ez sem jó. Sajnos ez már komoly IR. :-(

2016. febr. 8. 18:01
 2/13 A kérdező kommentje:

Akkor én már nem értem, a doki(nőgyógyász és endokrinológus egyben) szerint ezek nem rossz értékek. Azt mondta ha homa index 4,4 alatt van az jó!

Van aki szerint jó, valaki szerint rossz. Biztos van más doki aki szerint ez rossz, de akkor most kinek higgyek? Mit csináljak? Diétázzak mozogjak (nem vagyok kövér 160 cm, 53 kg)?? Egy biztos gyereket szeretnénk és inszeminációra készülünk, menjünk vagy ne? Kivagyok már!

2016. febr. 9. 09:22
 3/13 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónak igaza van!De legalább az inzulinodnak is van görbéje, nekem anno a 120-as még feljebb ment ,mint a 60-as.A cukor még jóindulattal elmegy, de az inzulin nagyon sok!A homa index az amit jobb ha nem is figyelnek,elavult és rossz diagnózist lehet belőle kapni.egy jó endokrinológus kellene,diéta, sport, s ha kell gyógyszer, de én durvább értékekkel megusztam gyógyszer nélkül, csak inofolicot szedtem + d vitamint.Ezzel az értékkel nem hinném, hogy bármibe is bele fognának.hormonsor? inzulinrezisztencia miatt elmászhatnak azok az értékek is,ha még nem nézetted meg,szerintem pótolni kéne.De biztos, hogy helyre hozható,s olyan diéta kell,amitől Te már ne fogyjál.Ezt mind egy jó endodoki be tud állítani.Nekem mindez 5 hónap alatt sikerült :-)
2016. febr. 9. 10:42
 4/13 A kérdező kommentje:

TSH:2,83

FSH: 5,9

LH: 4,4

Prolactin 484,9

Ösztradiol 212,6

Tesztoszteron: 1,210

AMH 1,3

Bromocriptint szedek.D vitamint nemrég kezdtem szedni magamtól. Inofolicot ittam, utána Myo-Inozitolt ,de most már nem. Nem tudom mi tévő legyek ezek után!

2016. febr. 9. 10:58
 5/13 A kérdező kommentje:
Tudnátok jó endokrinológust ajánlani? Budapest és környékén, esetleg Tatabánya és környékén?
2016. febr. 9. 12:49
 6/13 VeDi84 ***** válasza:

Szia!

Én Tatabányáról inkább feljárok a Mens Mentis centrumba. Nagyon profik, és ők kimondottan meddőség oldalról közelítenek a problémához.

T.bányán egy nődoki-endokrinológust ismerek, 2 évet fecséreltem el feleslegesen nála....

2016. febr. 9. 14:12
 7/13 Manka68 ***** válasza:
A pajzsmirigyedet is meg kéne nézni alaposabban, a TSH értéked már magas babához. Persze van akinek így is sikerül, de jobb ha a TSH 1 körül van. Én is a mens mentisbe járok, csak ajánlani tudom őket.
2016. febr. 10. 05:18
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen! Gyanakodtam én is a TSH -ra! Köszönöm a segítséget !
2016. febr. 10. 08:37
 9/13 anonim ***** válasza:
szia.hasonlo ertekeim voltak.azt mondtak h ez teljesen jo.de 2evigam nem estem teherbe.elmentem a mesmentisbe kaptam orvossagot 1 honapon belul teherbe estem.nincs mire varni jelentkezz be a Breyer doktornohoz o ott mindent elmond mint hogy csinalj.erre tuti kapsz metformint.
2016. febr. 15. 12:02
 10/13 anonim ***** válasza:
utolso vagyok,teljesen felesleges az inszem meg a hormonok es az inzulin nem jon helyre.Tapasztalatbol mondom 4iszemen voltunk sikeres stimulacioval meg sem estem teherbe.
2016. febr. 15. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!