VAn itt olyan nő, akinek az AMH-ja javuló értékeket mutatott évekkel később?
úgy értem, befolyásolhatja ezt lelki, idegi állapot, esetleg gyógyszer szedés?
nekem 21o2-ben o,9 volt, és holnap megyek az újé, hogy megnézzem most mennyi. nagyon félek hogy rosszabb lett az eredmény. Egy dologban reménykedem, hogy akkoriban nagyon rosszul voltam lelkileg, és idegileg ki voltam, és hogy akkor azért volt olyan alacsony. Gyógyszert is szedtem, valami antidepresszánst irtak fel akkoriban. lehetséges hogy a gyógyszer miatt volt olyan alacsony, mert károsodtak a petesejtjeim? szerintetek a lelkileg rossz korszak, és ezek a gyógyszerek végleg ki tudják nyirni a petefészket? vagy elképzelhető, hogy azóta javult, ha esetleg ezzel van összefüggésben? az az érdekes, hogy az FSH-m 7,1, ami elég jó, tehát nem lehet POF-om szerintem. ezek a hormonszintek hogy lehetnek összefüggésben?
Szia!
Az AMH értéke nem függ a lelkiállapottól. Inkább a mérés pontossága hagy némi kívánni valót még. Az FSH-d tényleg elég jó, de azért már emelkedett, ami szintén azt mutatja, hogy a szervezeted azért már megdolgozik a peteérésért.
Viszont nincs miért elkeseredned, még a 0,9-es AMH értéknél is jópár év van hátra a klimaxig. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!