Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van itt olyan aki pcos dietat...

Van itt olyan aki pcos dietat folytat?

Figyelt kérdés

fogjatok folytatni terhesen is? Biztonsagos szerintetek terhesen is?

Olyanokat kerdezek, aki drasztikusan koveti a dietat. Semmi cukor vagy szenhidrat stb. Magas protein dieta sok zoldseggel, gyumolcsel. Bar ugye ez igy elnagyolt, mert ennel sokkal osszetettebb. De gondolok itt a protein poros reggeli zoldseg gyumi turmixra, hogy az is mehet e?

2015. júl. 15. 09:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatt pláne kell. De amiket te írsz köze nincs a pcos diétához.
2015. júl. 15. 10:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Biztonságos??? Bammeg! Egészséges táplálkozás! Mérgező!

Amúgy Ir/Pcos-ben nem szabad olyat, hogy semmi szénhidrát. A szénhidrát fogyasztás egészséges és ajánlott (mondhatni kötelező)

2015. júl. 15. 11:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A "semmi szénhidrát" az nem pcos diéta, hanem koplalás. Remélem, ezt csak nagyzolásból írtad és tudod, miről szól ez! Sorstársakat találsz a facebook-on a PCOS/IR hitelesen csoportban.

Két terhességet csináltam végig így, és azóta is így élek, ugyanis ez nem fogyókúra vagy időszakos diéta, hanem életmód. Életem/életed végéig csinálni kell, ha pcos-ed van. Nem gyógyítható, csak kordában tartható, és ennek része a diéta.

2015. júl. 15. 11:31
 4/9 A kérdező kommentje:

En a feher cukorrol, feher liszt es tarsairol beszelek.

Nektek milyen az etrendetek? Leirnatok nekem?

En megrendeltem neten Carol foster-tol az ovarian cyst miracle cimu konyvet, ami vegigvezet az eletmodvatason. Persze hirtelen leirtam nagy korvonalakat, de a konyv mondja mit lehet es mit nem. Meg ket heti etrend es recepteket is kaptam hozza. Es most valtottam egy e-mailt az iroval, hogy igen kell terhesseg alatt es irta mikre figyeljek.

Koszi egyebkent a valaszokat!

2015. júl. 15. 14:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Egyebkent inzulin rezisztenciam nincs.
2015. júl. 15. 15:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez utóbbi mondatod agyoncsapta az egészet. Könyvestől, receptestől, tanácsostól. A tudomány jelenlegi állása szerint a PCOS OKA az inzulinrezisztencia. Így ha PCOS vagy, akkor IR-es is. Mi lenne, ha hozzáértőktől érdeklődnél és rendelnél könyvet és kérnél diétás tanácsadást?

www.mensmentis.hu

2015. júl. 15. 15:12
 7/9 A kérdező kommentje:
En pedig ugy tudom, hogy csak egy szazalekuk IR a pcos-eseknek. egyebkent a hormonjaim is teljesen rendben vannak a pajzsmirigyet leszamitva. Ket tunetnek kell meglennie a sokbol hogy azt mondjak pcos vagy es nekem az egyik a cisztak a masik a rendszertelen ovulacio es mensi. Szoval egyebkent a hormonjaimnak is rossznak kene lenni. Egyebkent az IR-t nem neztek, de sztem nem vagyok az.
2015. júl. 15. 15:32
 8/9 A kérdező kommentje:
marmint hogy egy bizonyos szazaleka IR csak
2015. júl. 15. 15:40
 9/9 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

A dolog fordítva van : nem minden IR-es PCOS-s. viszont minden PCOS-s IR-es. És nem, nem kell minden hormonnak rossznak lennie. Az egyetlen vizsgálat, ami kimutatja azIR-t, az a terheléses cukor + inzulin vérvétel.

Nem tudom, milyen könyved van,de nem biztos hogy a fehérje bevitelre a protein por a legjobb, mindenesetre a gyártónak biztos megéri. Egyél inkább húst, tojást fehérjének. A sok zöldség és gyümölcs pedig szénhidrát, és a legtöbbje számolgatós hogy mennyit lehet belőle enni.

Csatlakozom az előttem szólókhoz : keress inkább valódi szakembert hajót akarsz magadnak.

A pajzsmirigyed miatt egyébként is menned kéne endokrinológushoz, mert bizony az is akadályozhatja a teherbe esést, és vetélést is okozhat.

2015. júl. 15. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!