Van itt olyan aki pcos dietat folytat?
fogjatok folytatni terhesen is? Biztonsagos szerintetek terhesen is?
Olyanokat kerdezek, aki drasztikusan koveti a dietat. Semmi cukor vagy szenhidrat stb. Magas protein dieta sok zoldseggel, gyumolcsel. Bar ugye ez igy elnagyolt, mert ennel sokkal osszetettebb. De gondolok itt a protein poros reggeli zoldseg gyumi turmixra, hogy az is mehet e?
Biztonságos??? Bammeg! Egészséges táplálkozás! Mérgező!
Amúgy Ir/Pcos-ben nem szabad olyat, hogy semmi szénhidrát. A szénhidrát fogyasztás egészséges és ajánlott (mondhatni kötelező)
A "semmi szénhidrát" az nem pcos diéta, hanem koplalás. Remélem, ezt csak nagyzolásból írtad és tudod, miről szól ez! Sorstársakat találsz a facebook-on a PCOS/IR hitelesen csoportban.
Két terhességet csináltam végig így, és azóta is így élek, ugyanis ez nem fogyókúra vagy időszakos diéta, hanem életmód. Életem/életed végéig csinálni kell, ha pcos-ed van. Nem gyógyítható, csak kordában tartható, és ennek része a diéta.
En a feher cukorrol, feher liszt es tarsairol beszelek.
Nektek milyen az etrendetek? Leirnatok nekem?
En megrendeltem neten Carol foster-tol az ovarian cyst miracle cimu konyvet, ami vegigvezet az eletmodvatason. Persze hirtelen leirtam nagy korvonalakat, de a konyv mondja mit lehet es mit nem. Meg ket heti etrend es recepteket is kaptam hozza. Es most valtottam egy e-mailt az iroval, hogy igen kell terhesseg alatt es irta mikre figyeljek.
Koszi egyebkent a valaszokat!
Ez utóbbi mondatod agyoncsapta az egészet. Könyvestől, receptestől, tanácsostól. A tudomány jelenlegi állása szerint a PCOS OKA az inzulinrezisztencia. Így ha PCOS vagy, akkor IR-es is. Mi lenne, ha hozzáértőktől érdeklődnél és rendelnél könyvet és kérnél diétás tanácsadást?
www.mensmentis.hu
Szia!
A dolog fordítva van : nem minden IR-es PCOS-s. viszont minden PCOS-s IR-es. És nem, nem kell minden hormonnak rossznak lennie. Az egyetlen vizsgálat, ami kimutatja azIR-t, az a terheléses cukor + inzulin vérvétel.
Nem tudom, milyen könyved van,de nem biztos hogy a fehérje bevitelre a protein por a legjobb, mindenesetre a gyártónak biztos megéri. Egyél inkább húst, tojást fehérjének. A sok zöldség és gyümölcs pedig szénhidrát, és a legtöbbje számolgatós hogy mennyit lehet belőle enni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz : keress inkább valódi szakembert hajót akarsz magadnak.
A pajzsmirigyed miatt egyébként is menned kéne endokrinológushoz, mert bizony az is akadályozhatja a teherbe esést, és vetélést is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!