Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCOS, szénhidrát diéta ennyire...

PCOS, szénhidrát diéta ennyire segíthet?

Figyelt kérdés
Pcos vagyok 3 hete elkezdtem a szénhidrát szegény diétát,(semmi csoki,cukor,tészta,burgonya) és októberi hónap után tegnap megbetegedtem. Ez ennyire segíthet,vagy csak véletlen??
2015. márc. 10. 09:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Szedj mellé D vitamin is. Egyébként igen, rengeteget segít. Az emelkedett inzulinszint lefogja a hormonokat, másokat meg hagy megemelkedni. Szabályozza az egész hormonrendszert. Ha nincs magasan tartva, visszaáll a rendszer és neked úgy jött ki, hogy volt már érett tüsződ, annyi kellett, hogy meg tudjon repedni és ne cisztásodjon megint be a diétától meg az inzulin kiszállt a hormonbuliból.

Nekem is 2. hónapban összejött a babánk, pedig előtte 3-4 havonta volt csak menszesz.

2015. márc. 10. 09:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Pillanatnyilag hirtelen igen, de ez nagyon rossz diéta pcosre hosszútávon. Ir diéta kell.
2015. márc. 10. 09:31
 3/3 anonim ***** válasza:

:) Kétszer olvastam át, és nem értettem... "megbetegedtem" ezt a menzesz szinonímájaként használod? Csak mert így influenza szezonban nem egészen egyértelmű a dolog :) (meg egyébként szerintem az az egészséges, ha van menzesz, a betegség az a hiánya).

Vezesd be inkább hosszú távra az IR-diétát szerintem is, betartva az egyes étkezések időpontját és a fogyasztható szénhidrát mennyiségét és típusát. Például tésztát is ehetsz nyugodtan, ha teljes kiőrlésű, vagy rizst, ha az barna vagy basmati. Az olajban sült krumpli sincs teljes mértékben megtiltva. Ezzel szemben - sokak meglepődnek - tiltva vannak bizonyos gyümölcsök: banán, füge, szőlő, görögdinnye, valamint az aszalt gyümölcsök is.

A csokit önmagában nem kell elvetni: magas kakaótartalmú cukormentes csokoládéval semmi gond.

2015. márc. 12. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!