Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nők és lányok, akiknek szintén...

Nők és lányok, akiknek szintén nem sikerült még teherbe esni: ti milyen frappáns választ szoktatok adni arra az állandóan ismétlődő, vájkálódó kérdésre, hogy miért nincs még gyereketek (részletek lent)?

Figyelt kérdés
Közel 4 éve vagyunk házasok, és azóta szeretnénk gyereket, de sajnos egyelőre még nem sikerült, jelenleg is meddőségi kezelés alatt állunk. Már a házasság előtt is lépten-nyomon feltette minden félismerős/kolléga/rokon stb. a fenti kérdést, akiknek szerintem semmi közül nincs a dologhoz. A házasság megkötése óta ez gyakorlatilag napi szintűvé vált, és már egyszerűen nem tudom, mi lenne a legjobb válasz, hogy ne kelljen állandóan minden jöttmentnek magyarázkodnom. Próbáltam már nagyon sokféle választ, kezdve a sejtelmes mosolygástól a dühös beszólásig, hogy semmi köze hozzá, sőt az utóbbi időben volt, hogy már kétséegbeesésemben elárultam, hogy kezelés alatt állunk (holott ehhez már végképp semmi köze), de egyszerűen nem találtam meg azt a választ, amire a kérdező elnémulna és elszégyellné magát, és talán nem tenné fel többé ezt a kérdést senkinek. Ti hogy viselitek ezt a dolgot? Van valami jól bevált válaszotok?
2014. okt. 1. 18:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok nekünk sem a semmire lenne a baba. Meg van mindenünk de ezt senki nem tudja mert iszonyat irigyek :( Ezt csak azért mondom hogy hadjanak nyugton. Amúgy IR-em van de ezt mire elmagyaráznám úgy sem értenék meg :(
2014. okt. 1. 21:36
 12/24 A kérdező kommentje:
Igazad van, sajnos nagyon irigyek az emberek. :( Pedig amikor az ember babára vágyik, és az nincs meg, akkor úgy érzi, hiába jó az anyagi helyzete, az mit sem ér...
2014. okt. 1. 21:52
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt irtatok h.csak az kerdezi akinek van gyereke,fentebb megirtam h.a baratnom mindig pofatlanul csak ezt is kerdezte...es neki nincs gyereke.miert? :(
2014. okt. 1. 21:53
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Én fodrász vagyok és sajnos napi szinten többször felteszik a kérdést ki így- ki úgy :( Remélem nem hagysz még itt minket,hogy elmész babázni?!Most olyan jól nézel ki csak nem..? már nagyon elegem van!De sajnos a megfelelő választ nem találtam meg,pedig mindent próbáltam már.Sajnos a legtöbb nő ilyen,csak az érti meg aki ezen végig megy.
2014. okt. 1. 21:56
 15/24 A kérdező kommentje:
Tényleg, nem tudom, hogy a barátnőd miért kérdezte, ha neki is ugyanez a problémája... Elég érthetetlen!
2014. okt. 1. 22:13
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Tesómék mindig azt mondták,h "Mi már leadtuk a rendelést."

Szerencsére nekik már van babájuk, elég sokat vártak rá. De soha nem értettem, miért kell ilyet kérdezni. Legalább lehetne annyi tapintat az emberekben,h számol azzal a lehetőséggel is,h mi van ha nem jön össze a baba, és a kérdésével csak még tovább rontja a másik kedvét.

2014. okt. 1. 22:24
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondd azt, hogy már írtatok a gólyának, de lehet hogy eltévedt a postagalamb :)

Egyébként én elengedem a kérdést a fülem mellett, és gyorsan elkezdek másról beszélni.

2014. okt. 2. 09:29
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt írtam hogy az én esetemben van az hogy akinek a környezetemben nincs gyereke, azok még sose kérdezték meg:) Sok házaspár van régebbi ismerőseim közt, 3-6, x éves házasságok, de érdekes mód ők nem kérdezik meg. Csak akinek 2-3 gyereke van....

Mi mondjuk annyira nem sietünk még... 2 és fél éve próbálkozunk , és 2 évig még teljesen ráér a dolog. 30 éves koromban szerettük volna az elsőt... 36 éves koromig próbálkozunk, addigra talán gyógyulok kicsit, ha nem hát akkor ez van... úgy meg a lombiknak sincs értelme mert csak elmenne a baba. Se azt se tudom pl, hogy egy egész 5 menetes lombik program meddig tartana. Azt tudom hogy a gyógyszereknek horror ára van....szóval az még odébb van.

2014. okt. 2. 12:14
 19/24 anonim ***** válasza:
72%
a lombiknal ugyis elmenne a baba?rosszul gondolod!nalunk elsore sikerult!kinek hogy alakul!de aki nagyon szeretne gyereket az mindent megtesz mert megeri!!kuzdeni kell!!kopogni es kopogni az ajton,es egyszer csak az ajto kinyilik!
2014. okt. 2. 12:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Az első két három évben valamilyen vicceset mondtam pl. hogy a gyártási tervet tökéletesítjük, vagy megkérdeztem segíteni szeretnének-e benne (ezt persze csak olyan barátoktól akikben biztos voltam, hogy nemet mondanak:). Sajnos később én is elárultam, hogy kezelés alatt vagyunk és azóta is többen mindig részletesen kérdezgetni próbáltak.Már az is előfordult, hogy egyszerűen csak kijelentettem, hogy nincs hangulatom ehhez a beszélgetéshez és ott hagytam az illetőt (nem barát v. családtag volt persze)

Igen, mindig a gyerekesek kérdezik, ráadásul sokan éreztetik is veled, hogy te kevesebb vagy mert neked nincs.

2014. okt. 7. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!