Nők és lányok, akiknek szintén nem sikerült még teherbe esni: ti milyen frappáns választ szoktatok adni arra az állandóan ismétlődő, vájkálódó kérdésre, hogy miért nincs még gyereketek (részletek lent)?
Tesómék mindig azt mondták,h "Mi már leadtuk a rendelést."
Szerencsére nekik már van babájuk, elég sokat vártak rá. De soha nem értettem, miért kell ilyet kérdezni. Legalább lehetne annyi tapintat az emberekben,h számol azzal a lehetőséggel is,h mi van ha nem jön össze a baba, és a kérdésével csak még tovább rontja a másik kedvét.
Mondd azt, hogy már írtatok a gólyának, de lehet hogy eltévedt a postagalamb :)
Egyébként én elengedem a kérdést a fülem mellett, és gyorsan elkezdek másról beszélni.
Én csak azt írtam hogy az én esetemben van az hogy akinek a környezetemben nincs gyereke, azok még sose kérdezték meg:) Sok házaspár van régebbi ismerőseim közt, 3-6, x éves házasságok, de érdekes mód ők nem kérdezik meg. Csak akinek 2-3 gyereke van....
Mi mondjuk annyira nem sietünk még... 2 és fél éve próbálkozunk , és 2 évig még teljesen ráér a dolog. 30 éves koromban szerettük volna az elsőt... 36 éves koromig próbálkozunk, addigra talán gyógyulok kicsit, ha nem hát akkor ez van... úgy meg a lombiknak sincs értelme mert csak elmenne a baba. Se azt se tudom pl, hogy egy egész 5 menetes lombik program meddig tartana. Azt tudom hogy a gyógyszereknek horror ára van....szóval az még odébb van.
Az első két három évben valamilyen vicceset mondtam pl. hogy a gyártási tervet tökéletesítjük, vagy megkérdeztem segíteni szeretnének-e benne (ezt persze csak olyan barátoktól akikben biztos voltam, hogy nemet mondanak:). Sajnos később én is elárultam, hogy kezelés alatt vagyunk és azóta is többen mindig részletesen kérdezgetni próbáltak.Már az is előfordult, hogy egyszerűen csak kijelentettem, hogy nincs hangulatom ehhez a beszélgetéshez és ott hagytam az illetőt (nem barát v. családtag volt persze)
Igen, mindig a gyerekesek kérdezik, ráadásul sokan éreztetik is veled, hogy te kevesebb vagy mert neked nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!