Bölcsis gyerekek Anyukái! A munkahelyetek, hogy kezeli, hogy állandóan beteg a gyereketek, és táppénzre kell menni Vele? Nem féltek, hogy elbocsájtanak?
Kedves első! Akkor még szerencsés is vagy, mert pl. nálunk az összes nagyszülő dolgozik még.
Szerintem sehol nem nézik jó szemmel. Nemhogy a munkáltató, de a kollégák sem. Amikor nem volt gyerekem még és is utáltam, hogy a kisgyerekesek helyett kellett dolgoznom. Nekem is megvolt a saját problémám. Sokszor dolgoztam igencsak betegen, amikor Őket engedték el szabadságra az ünnepi időszakokban, vagy nyári szünetben. Nekem még kicsi a babám, de remélem most majd rajtam a sor, ha vissza megyek.
Az jó, ha a nagyiékra lehet bízni, ha beteg a gyerkőc..
Nekem jelenleg nincs munkahelyem, interjúkra járok folyamatosan, de sehová sem kellek.. a legutóbbi helyen a próba napon kijelentette az üv csaj, hogy reméli meg tudom oldani a gyerek elhelyezését, ha beteg, mert ez nem az a munkahely, ahol otthon lehet maradni, ha beteg..
Nos, bármennyire kell is a munka, nem fogadtam el, mert a gyereket nem tudom kire bízni, nagyik Pesten.. Ráadásul csak 4 órás lett volna, a keresetem felét elbenzineztem volna..
Egy ideig tolerálják csak. Viszont, ahogy az egyik válaszoló írta, én is sokat dolgoztam az ilyen szülők helyett.
Volt, hogy 1 hónapon keresztül 12 óráztam szinte mindennap. Nem volt pihenőidőm se, csak papíron.
Nekem akkor betelt a pohár és nagyon kiakadtam. Persze, akkor is megértettem őket és most is megértem őket, de nálunk még 1-2 pofátlanul is csinálja, mert elmegy 3 hét tp-re, utána 3 hét szabira...
Na .. ezt már szerintem senki se tolerálja. Ebben az esetben az lett volna a korrekt, ha az anyuka nem megy el szabira 3 hét tp után és én esetleg a többlet óráimat lecsúsztathattam volna 2-3 napba (csak hogy pihenjek), ha már kifizetni egyébként nem fizetik ki!
Tudom, hogy az én gyerekem is lesz beteg, tudom, hogy ezek a dolgok nem elkerülhetők, de mint minden másban, így ebben is együtt érzőnek és körül tekintőnek kell lenni a másik fél által.
Hát ezért van, hogy sokszor a mellett döntöttem, hogy hosszútávon egy megfelelő bébiszitter is kifizetődőbb. Igaz van, hogy többet adok neki, mint amit én keresek, de.......
Hála Istennek van egy nagyon aranyos régen bölcsiben dolgozó néni,aki nyugdíj kiegészítésként vállal gyerek felügyeletet. És a másik szerencse, hogy imádja a kisfiam. Igazándiból olyan neki,mintha az unokája lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!