Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsis gyerekek Anyukái! A...

Bölcsis gyerekek Anyukái! A munkahelyetek, hogy kezeli, hogy állandóan beteg a gyereketek, és táppénzre kell menni Vele? Nem féltek, hogy elbocsájtanak?

Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 13:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Szörnyű!! Fogalmam sincs, hogy fogok munkahelyet találni.. tuti, hogy sokszor azért nem hívnak be még próba napra se, mert kiderül, hogy van egy gyerekem..

Kedves Utolsó! Ez a nagy különbség Magyarország, és más országok között.. :(

2012. okt. 31. 17:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok, mint te kedves kérdező. Állást keresek. Az utolsó interjún egy anyukám korabeli hölgy megkérdezte, mit csináltam az elmúlt két évben. GYED-n voltam. Úgy fintorgott, mintha hideg sz@rba nyúlt volna. Nem tudom, találok-e állást a közeljövőben, és mi lesz, ha sokat lesz beteg a gyerek, mert a nagyszülők is dolgoznak, szóval csak a párommal felváltva tudjuk majd megoldani. Ez a jövő zenéje.
2012. okt. 31. 22:41
 13/16 A kérdező kommentje:

Durva! Úgy látszik Nekünk éhen kell halni, mert van gyerekünk..

Nálunk is dolgoznak a nagyszülők, plusz még messze is vannak, Ők Pesten, Mi 30km-re Tőlük. Férjem egyáltalán nem tud vigyázni a gyerekre, mert ha eljön táppénzre, akkor nem kapja meg a havi jutalmat, vagy csak egy részét. Ez legalább 50.000Ft mínusz. :(

2012. okt. 31. 23:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ezért költöztünk közelebb anyukámékhoz, nem tudtuk volna megoldani nélkülük. De hál istennek nem is nagyon beteges a fiam.
2012. nov. 1. 14:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem óriási mázlim van, mert nincs gond a betegállományból (kopp-kopp-kopp).

Persze én sem élek vissza a helyzettel és a párommal felváltva megyünk táppénzre a gyerekekkel. Ja és nem is olyan gyakori a dolog, kb. havi 1x.

Nyáron volt egy hasmenése a kicsinek és azóta most okt. 31-én lett először beteg, de hétfőn már megy is oviba, így csak 1 napot voltam tp-en vele (hála a hosszú hétvégének) :)

Az tény, hogy olyan melóm van, hogy fizikailag nem kell azonnal pótolni a helyemet és mivel van céges telefonom és laptopom is, így szoktam itthonról is dolgozni. Talán ennek és a nem túl gyakori alkalmaknak is köszönhető, hogy jól tolerálják.

2012. nov. 2. 09:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Bár nem dolgozom, és kicsi a gyerek is, én sem tudom, hogy lesz. Ráadásul én beteg vagyok, és csak eladói szakmám van, vagy szalagmunka :( Szóval munkalehetőség alig volt ( pedig nem is reklámoztam, hogy beteg vagyok). Most meg itt a kicsi, akivel nem tudom majd mi lesz. Párom szerencsére dolgozik, de náluk általában munkaerő hiány van. Volt, mikor 39 fokos lázzal, könnyezve, stb. vezetett ( buszsofőr), és nem tetszett a főnöknek, hogy nem akarta elvállalni a plusz járatot szilveszterkor. Így közölte is a főnökkel, hogy vagy kiveszi a jan elsejét, vagy táppénzre megy( így persze nem kellett bemenni, de balhé volt belőle, hogy mit fenyegetőzik a táppénzzel). Nálunk ő nem mehet el, nagyszülőkre sincs lehetőség hagyni, mivel anyámékat nem szereti, főleg anyám is beteges. Anyósom meg öreg, beteg, nem trud menni, és nagyothalló ( szinte teljesen süket szegény). Bár én nem aggódom, mivel sajnos kicsi az esély, hogy munkát találjak. :(
2012. nov. 3. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!