Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » MI lehet az oka annak, hogy...

MI lehet az oka annak, hogy egyre több nő nem tud teherbe esni manapság?

Figyelt kérdés

miben változott a világ? vagy ez mindig igy volt, csak nem volt róla kimutatás?

ha belegondolok, és csak a nagymamámék faluját nézzük, ott max egy nő volt a falun belül akinek nem született gyereke nagymamám elmondása szerint, és az se volt biztos, hogy annak az egynek meddőség miatt, lehet vén lány maradt, vagy hasonlók.

2014. aug. 26. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első munkahelyemen három 60 év körüli hölggyel dolgoztam együtt. Az egyiknek egyáltalán nem lett gyereke, pedig szerettek volna, a másiknak 2 vetélés után sikerült a 3. terhessége, a harmadiknak nem a teherbe eséssel volt gondja, de neki sem volt problémamentes a terhessége (extrém koraszülött lett a babája). Pár év múlva, amikor nekem sem jött a baba és kezelésekre jártam, akkor nagyon sok olyan visszajelzést kaptam 50 év feletti ismerősöktől, hogy nekik is volt gondjuk (pl. vetélések, injekciókat kellett kapniuk, stb.) Szerintem csak nem volt ennyire előtrében a téma. Egyébként valamennyit biztos jelent az is, hogy pár évvel későbbre tolódott a gyermekvállalás ideje, de szerintem nem sokat.
2014. aug. 26. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Ezen már én is gondolkoztam. Csak a baráti körömben vagy 4 pár is éveken át küszködött, mire összejöt neki. Már amelyiknek. És mind normális, fehér, nem dohányzó, nem elhízott emberek.

Mi is sokat vártunk, de összejött.

Szerintem már semmi nem olyen mint régen volt. A kajákban egy csomó ilyen-olyan összetevő van. A zöldégekben-gyümölcsökben is túró van, nem vitamin. A levegő, a víz is más. És sok kicsi.....összeadódik. Én csak erre tudok gondolni.

2014. aug. 26. 12:55
 3/9 A kérdező kommentje:

meg gondolom a stressz is, én erre gyanakszom. akkor másképp termeli az agyalapi mirigy a hormonokat, és emiatt. tehát lelki ok az elsődleges, ami végül megváltoztatja a fizikaiakat is.

meghát persze a környezeti hatások is. a vizben is fogamzásgátló van.

én anyám korosztályából (baráti kör, városban látásból ismertek) csak két párról tudok, akiknek nehezen jött össze. Ők most ilyen 60 évesek.

2014. aug. 26. 13:03
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Egyszer hallottam es azota is sokszor eszembejut,hogy fogamzäsgätlot szedünk,kipisiljük,bele a wc-be...allitolag nincs az a viztisztito-berendezes ami semlegesiti. Szoval,valamilyen szinten,naponta fogamzasgatlot iszunk. Lehet,hogy hülyen hangzik de en tök elkepzelhetönek tartom.
2014. aug. 26. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Egy jó kis összefoglaló a meddőségről és okairól:

[link]

Az én környezetemben is sok meddő pár van, fiatalok és egészségesek többnyire, mégis hiába várják a gólyát...

2014. aug. 26. 13:29
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Én azt gondolom, hogy régen a nők nagy része azért 20-25 éves korában szülte, ha a mai nők (én 32 éves voltam mikor az első gyerekem született és akik a kórházban voltak velem mind velem egykorú volt és első gyerekét várta) is 20-25 éves korukban szülnének nagyobb részt akkor lehet nem lenne ennyi meddő nő.
2014. aug. 26. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de saját tapasztalat: nekünk az első baba rögtön összejött a másodikra 2 évet vártunk, már túl voltunk minden kivizsgáláson, egyikünknél sem találtak semmit, mégsem akart összejönni, fogalmam sincs miért...

Anyukám is folyton ezt mondta, hogy régen, ha valaki gyereket akart, akkor terhes lett, ma meg rengegen vannak akiknek nem vagy csak nagyon nehezen jön össze.

A meddőségiben is 22-45-ig minden korosztályból voltak páciensek...

2014. aug. 26. 15:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik pszichológusnál olvastam, hogy a szexualitás elején ugye nem akarnak gyereket a nők, tesznek is ellene valahogyan, aztán viszont nagyon hirtelen jön a változás, hogy most már jöjjön a gyerek, de azonnal. Ezt a hirtelen változást valójában nem tudja feldolgozni, és tudat alatt akadályozza a teherbeesést a korábbi rettegés a nem kívánt terhességtől.

Nem tudom, érthető-e...

2014. aug. 26. 20:56
 9/9 A kérdező kommentje:

persze hogy érthető. ez is lehet. de milyen furcsa ha lelki oka van. nekem ez olyan felfoghatatlan.

az még oké, hogy a stressz hormonváltozást okoz, és úgy érzékeli a szervezet, hogy most nem kell teherbe esni, de hogy valami lelki oka legyen, az olyan furcsa számomra. a lelki oknak is hatással kéne lennie a hormonokra szerintem (szorongás, depresszió) ami kimutatható kéne hogy legyen.

2014. aug. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!