Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehetséges, hogy végre babát...

Lehetséges, hogy végre babát várok?

Figyelt kérdés

Szép napot mindenkinek!

Májusban derült ki, hogy PCOS-om és IR-em van. Azóta voltam HSG vizsgálaton is és minden rendben. Két hónapja szedem a Meforal 500at és az elmúlt két hónapban meg is jött. Ma vagyok a 37. napon, de még nem jött meg... Apró szurkálásokat érzek a méhemnél, olyan enyhe meg akar jönni érzésem van, de semmi. Naponta többször rohangálok a mosdóba mert úgy érzem megjött. Ma reggel teszteltem, de negatív lett... szerintetek lehet még korai volt, vagy tényleg nincs semmi? A menstruáció kimaradásának lehet az az oka,hogy a HSG előtt egy hétig nem szedhettem a gyógyszert?

2014. júl. 21. 13:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Figyelni szoktad a peteérésedet? (Görbe vezetése, ovus fájdalom, nyák, ovuteszt stb.)? Mert akkor biztosabbat lehetne mondani, hogy csak késik - e, mert később volt peteérésed, vagy baba lehet a dologban. Mert sajnos a PCOS pont a peteérést késlelteti vagy akadályozza meg, ezért vannak a hosszabb ciklusok.

Drukkolok, hogy baba legyen!

2014. júl. 21. 13:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Sajnos fogalmam sincs hogyan kell ezeket vezetni, ami valószínűleg elég gáz, de annyira új vagyok még ebben... Mivel sosem volt rendszeres menstruációm így a peteérésemről sem tudok semmit. Hsg-m most volt júniusban, de majd csak szeptemberben megyünk konzultációra ami olyan messze van :( és annyira rossz, hogy addig nem kapok semmi további útmutatót, hogy akkor most mi van... A hőmérőzést akár elkezdhetem már holnaptól? Mindennap ugyan abban az időben kell, vagy csak annyi a lényeg, hogy rögtön ébredéskor csináljam? Olyan rossz minden hónapban reménykedni, aztán meg semmi...
2014. júl. 21. 13:51
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A hőmérőzéssel meg kell várnod, hogy megjöjjön (ha megjön...), és a ciklus első napján kell elkezdeni. Reggel ébredéskor, de lehetőség szerint minden nap ugyanabban az időben kell mérni. Elöljáróban annyit, hogy a hőmérséklet változásaiból lehet következtetni arra, hogy mikor volt peteérésed. Több görbevezető oldal is van, ahol rögzítheted a mért értékeket, és a program be is húzza a peteérés legvalószínűbb napját. Pl. magyar oldal a ciklus.hu (itt a program hagy kívánnivalót maga után, de a társaság jó), vagy a tervezettbaba.hu, angol nyelvű és nagyon jó programmal rendelkező oldal a fertilityfriend.com. A görbevezetésről, értelmezésről pl. a bto.hu - n tájékozódhatsz bővebben. A magyar nyelvű oldalakhoz tartoznak fórumok is, nagyon kedves, babára váró, egymást segítő lányok vannak ott, akik segítenek értelmezni a görbédet, és általában segítő, pozitív közösséget alkotnak, többüknél is előfordul PCOS vagy IR, és vannak sikersztorik is szép számmal.
2014. júl. 21. 14:29
 4/14 Manka68 ***** válasza:

Ha a HSG-d nemrég volt, az is megkavarhatta egy kicsit a dolgokat.

Mást most nem igen tudsz tenni, mint vársz, és 2-3 naponta tesztelsz egyet.

2014. júl. 21. 18:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Nyugodtan el kezdheted mér ni a hődet holnaptól. Így mire megjön, megtanulod nem elfelejteni. :) De van az az érték, ami már most megmondja, hogy egyáltalán túl vagy-e az ovuláción. Mert ugyebár arra vagyunk kíváncsiak, nem pedig a peteérés nevű folyamatra.

És valóban ágyból kikelés előtt szájban vagy hüvelyben. nem lehetőség szerint ugyanakkor, hanem ugyanakkor. Rutinos vagyok és biza nem ugyanazt mutatja 5-kor, mint 6-kor. Tehát max. perceket érdemes csúsztatni. Na meg ugye ott van az ovu teszt, de a te ciklusaiddal az lehet, hogy már költséges lenne és idegörlő.

2014. júl. 22. 09:44
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is rutinos vagyok, több mint 1 évig hőmérőztem, mire összejött :) Nem biztos, hogy mutat bármit is, ha most kezded el mérni, mert nem tudod, mennyi az alaphő (honnan kellene megemelkednie), és mi számít megemelkedett hőmérsékletnek, bár "gyakorlásnak" tényleg jó lesz. (Láttam olyan görbéket, ahol ovu előtt volt 36,9 - es hőmérséklet, és ez ment fel aztán 37,3 - ra ovu után, és olyat is, akinek 36,6 volt a "megemelkedett" hője - ennyivel is lett várandós.) A "lehetőség szerint" nálam működött, mert az ébredési hőm nem nagyon tért el, ugyanannyi volt 5:20 - kor mint 6:00 - kor (volt, hogy direkt ellenőriztem), és a görbém így is szépen mutatta, amit kellett, a lényeg az volt, hogy meglegyen a legalább 6 óra alvásom. De elismerem, hogy ez alkati kérdés, és sokaknak eltérő időpontban mást mutat.
2014. júl. 22. 10:16
 7/14 anonim ***** válasza:
szia, én is pcos vagyok, sajnos nekem a hsg teljesen felborította az eddig szépen beáll ciklusomat :( tehát szerintem ez lehet nálad is és nem az,hogy nem szedted 1 hétig a gyógyszert, de drukkolok,h mégis baba legyen a dologban !! :)
2014. júl. 22. 11:39
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Holnaptól akkor elkezdem a hőmérőzést. Lehetne még egy kérdésem? Ovuláció előtt emelkedik meg a hőmérséklet? Vagy menstruációkor is? Tudnátok nekem adni egy linket ahol könnyen vezethetem ezt? Regisztráltam a ciklus.hu-n de valamiért nem tudom szerkeszteni a diagramot... Még mindig nem jött meg, de majd csak hétvégén tesztelek, már ha addig nem történik valami... Most eljutottam arra a szintre, hogy ténylegesen elhatároztam magam, mindennap mozgok, odafigyelek mit eszem (bár a számolgatás az nekem nem megy, úgy hallottam az is elég, ha kizárom a tilos ételeket)és most rendeltem Inozitol port, illetve folsavat és D vitamint fogok szedni. Muszáj pozitívan állnom a dologhoz...

2014. júl. 22. 12:51
 9/14 A kérdező kommentje:
Kedves 7es válaszoló, nálad mikor derült ki a PCOS? A diéta hogy megy?
2014. júl. 22. 15:46
 10/14 anonim ***** válasza:
ovuláció UTÁN emelkedik meg és mesuig (vagy a mesu 1-2. napjáig) fent marad, majd leesik.
2014. júl. 22. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!